Programkereső

Karácsonyi ének az Öreghegyen

Adventi műsorra hívja az érdeklődőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Öreghegyi Közösségi Házba. A december 15-én, pénteken öt órakor kezdődő rendezvényen Szőcs Henrik ad zongorakoncertet, majd hat órától az Apolló Színház tagjai Charles Dickens híres Karácsonyi ének című kisregényének színpadi feldolgozását adják elő.

Szőcs Henrik a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában végezte a tanulmányait Kárpáti Ágnesnél. Ezután a Zeneakadémián tanult, s diplomaszerzése óta koncertezéssel és zongorakísérettel foglalkozik. December 15-i zongorakoncertjének címe: Karácsonyi énekek. Az áthallás nem véletlen, hiszen Charles Dickens Karácsonyi ének című kisregényének történéseit szeretné zongoradarabokból összeállítani. Az 1800-as évek két híres németajkú zeneszerzőjének, Robert Schumann-nak és Franz Schubertnek zongoradarabjait vegyíti beszédekkel, így gyerekek és idősebbek is élvezhetik.

A koncert után a résztvevők 18 órától az Apolló Színház előadásában tekinthetik meg Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregúr pálfordulásának történetét Charles Dickens Karácsonyi ének című művének színpadi feldolgozásában. A fösvény és mogorva vénembert egész életében csak a pénz érdekelte, mígnem egy karácsony alkalmával meglátogatta a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akiktől lehetőséget kap átértékelni az életét, hogy végül megváltoztassa a saját, és a környezetében élők sorsát is.

A belépőjegyek ára 1000 Ft/fő.

Jegyek: www.fehervariprogram.hu/jegy

A rendezvény sajtónyilvános.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fiskális út 93.