Programkereső

Tomi, Polli és a varázsfény

A 11 éves Tominak születése óta rendkívüli tulajdonsága van: a szó szoros értelmében ragyog. Emiatt szülei óvják-féltik, és rövid pórázon tartják......

Animáció, családi

Tony, Shelly and the Magic Light
2023

Szereplők Magyar hangok: Gyetvai Martin, Pesztericz Mili,
Ónodi Eszter, Kocsis Gergely, Schell Judit
Rendező Jana Srámková
Premier 2023. december 21.
Korhatár Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 22 perc

A 11 éves Tominak születése óta rendkívüli tulajdonsága van: a szó szoros értelmében ragyog. Emiatt szülei óvják-féltik, és rövid pórázon tartják. A kisfiú napjai nagy részét otthon tölti a szobájában kialakított bunkerében, és arról álmodozik, hogy egyszer lesz majd egy barátja. Karácsony előtt egy különleges kislány, Polli költözik a szomszédjukba, aki hamarosan felforgatja Tomi életét. A két gyerek szövetkezik, és elhatározzák, hogy felgöngyölítik a házukban egyre jobban uralkodó sötétség rejtélyét, hogy újra napfényt hozzanak a szürke ház életébe.

A Tomi, Polli és a varázsfény világpremierje a világ legrangosabb animációs fesztiválja, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol a film elnyerte a zsűri díját. A kelet-európai koprodukcióban megvalósuló animáció az ’A’ kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon és a szintén ’A’ kategóriás Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon is versenyben volt, Sitgesben pedig elnyerte a Legjobb Egészestés Animációs Film díját. A Tomi, Polli és a varázsfény a legjobb cseh bábanimációs hagyományok követője, amely jelentős magyar közreműködéssel készült el. Hazai producere Osváth Gábor (Nagykarácsony, Szép csendben, Foglyok), zeneszerzője Balázs Ádám (Testről és lélekről, A feleségem története, Utóélet, Nyugati nyaralás, Így vagy tökéletes), de dolgozott a filmen magyar animátor és VFX munkatársak is, és a teljes hangcsapat Lukács Péter Benjámin vezetésével hazai munkatársakból állt.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) – A pénztár a vetítések előtt 1 órával nyit.

Időpont(ok):

2024.01.06.szombat15:20
2024.01.13.szombat15:45

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló


Ápr 01. 18:00

Egy élet

Ápr 23. 19:45

Származás

Már 29. 18:00

Bob Marley: One Love

Ápr 19. 20:00

Ki hitte volna?

Ápr 06. 20:00

Smoke Sauna Sisterhood