Programkereső

Exhibition On Screen: Klimt: A csók

VIRTUÁLIS TÁRLATVEZETÉS | Gustav Klimt Csókja a világ egyik legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye. Talán ez a legnépszerűbb poszter a diákkollégiumok falán Pekingtől Bostonig.

Dokumentumfilm

Klimt & The Kiss
2023

Rendező David Bickerstaff
Premier 2023. december 14.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 33 perc

Gustav Klimt Csókja a világ egyik legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye. Talán ez a legnépszerűbb poszter a diákkollégiumok falán Pekingtől Bostonig. Az 1908 körül Bécsben festett, ismeretlen ölelkező párt ábrázoló, szuggesztív kép elkészültétől fogva megigézi a nézőket titokzatosságával, érzékiségével és káprázatos anyagaival. De mi is áll a festmény vonzereje mögött, és ki is volt az alkotója? A festmény – a valódi arany, a díszítő minták, a szimbolizmus és a forrongó erotika – alapos tanulmányozása során utunk a figyelemre méltó századfordulós Bécsbe vezet, amikor egy új világ küzdött a régivel.

A Frida Kahlo és a Mary Cassatt – A modern nő portréja rendezőjétől és a Vermeer – A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás producereitől egy erőteljes, lebilincselő és szenvedélyes új film érkezik. Klimt a szecessziós mozgalom titánja volt, aki dekadens új világokat teremtett, amelyekben a gyengéd érzékiség, az ősi mitológia és a radikális modernitás egyesült.

Belépő: 1 500 Ft

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) – A pénztár a vetítések előtt 1 órával nyit.

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló


Jún 20. 17:30

A Hold sötét oldala

Máj 09. 18:00

A boldogság ügynöke

Jún 27. 17:00

Szent

Júl 01. 20:15

Szirén

Jún 17. 20:00

Végtelen rozsmezők