Programkereső

Katalin-napi bál

Hagyományos köszöntővel és bállal ünnepelhetnek a Katalinok 2023. november 25-én: Kati néni szobránál 16 órakor köszöntő, a Felsővárosi Közösségi Házban 18.30 órakor Katalin-napi bál lesz.

Hagyományos köszöntővel és bállal ünnepelhetnek a Katalinok 2023. november 25-én, szombaton. A Liszt Ferenc utcában, Kati néni szobránál 16 órakor kezdődik a program, amelyen a név viselőit egy szál virággal köszönti a város polgármestere, valamint műsort ad a Tilinkó zenekar és az Alba Regia Táncegyüttes Szenior csoportja, vendégei. Ezt követően 18.30 órakor kezdődik a Katalin-napi bál a Felsővárosi Közösségi Házban, melyre a belépőjegyek elővételben is megvásárolhatók.

Az Alba Regia Táncegyüttes Szenior csoportja és vendégei 2023. november 25-én, szombaton 15.30 órakor indulnak el viseletben a Malom utcai Táncházból a belvárosba, Kati néni szobrához, ahol 16 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester egy szál virággal köszönti a név viselőit, majd az ARTE Szenior csoportjának tagjai vendégeivel és a Tilinkó zenekar közreműködésével mezőföldi táncokat improvizálnak. Az ünnepség után mindenkit szeretettel várnak a Felsővárosi Közösségi Házba (Havranek József utca 27.), a 18.30 órakor kezdődő Katalin-napi bálba.

A színpadon a bál nyitányaként a belvárosi ünnepségen látott csoportok egy-egy koreográfiát mutatnak be a Szedtevette zenekar kíséretében. Az ARTE Szenior csoportja szilágysági és rábaközi táncokkal készül. A ráckevei Rőzse Néptáncegyüttes Engedj uram a táncba címmel bukovinai táncokat mutat be, a koreográfiát Kakuk Pál, a Magyar Állami Népi Együttes Örökös tagja készítette. A szigethalmi Sziget Néptánc Egyesület Zempléni táncok produkciója szintén Kakuk Pál koreográfiája, mely bemutatónak számít, a viseletek is erre az alkalomra készültek el. A budapesti Vasas Művészegyüttes Obsitos csoportja Sűrítsük, szöktessük! címmel Nyárádmagyarósról hoz táncokat a Felsővárosba. A bemutatók sora mezőföldi táncanyagból összeállított össztánccal zárul majd. Ezután kezdetét veszi a Katalin-napi bál, DJ-vel szórakozhatnak a vendégek hajnali egy óráig.

A báli belépő ára elővételben 2 000 Ft/fő, a helyszínen 2 500 Ft/fő, diákoknak elővételben 1 000 Ft/fő, a helyszínen 1 250 Ft/fő. Jegyek kaphatók a Táncházban (Malom utca 6.) hétfőn és kedden 10–16, szerdán és csütörtökön 10–18, pénteken 10–14 óráig, valamint a bál napján a helyszínen 17 órától.

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Táncház (Székesfehérvár, Malom utca 6.)

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Havranek J. utca 27.