Programkereső

Varrat

A dokumentumfilm a tetoválás és azon belül a magyar tetoválás történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól.

Dokumentumfilm

2023

Szereplők Dr. Balázs Géza, Balogh Erika,
Borbás Róbert, Sven de Caluwé,
Ganxsta Zolee
Rendező Kempf Márta Anna
Premier 2023. szeptember 14.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 36 perc

A dokumentumfilm a tetoválás és azon belül a magyar tetoválás történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól. A film vizsgálja, hogy a tetoválás miképp vált az alacsony kultúrából kiemelkedve önálló művészeti ággá. Megjelennek benne emblematikus időszakok, mint a rendszerváltozás kora, és a kilencvenes évek balatoni időszaka. Szó esik a börtöntetoválásokról és arról, hogy miképp vált a tetoválás divattá a sportban és az előadóművészetben. A filmben számos nemzetközi hírű magyar tetoválóművész megszólal: mások mellett Borbás Róbert, Borsos ’Boris’ László, Gémes ’James’ István, Müllner Csaba és Sárközi Zsolt – többen közülük a magyar szakma úttörői, akik a hazai tetováláskultúra megszületésében elévülhetetlen érdemeket szereztek. A Varrat átfogó képet nyújt a szakmáról, benne több tucat ismert tetoválóművész és szakember beszél a tetoválás egyedi világáról, pszichológiájáról, szociológiai hátteréről. A szakemberek mellett több híresség és celeb is megszólal a filmben, csakúgy, mint nemzetközi hírű külföldi zenészek.

A Varrat világpremierje a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CineDocs dokumentumfilmes versenyprogramjában lesz.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) – A pénztár a vetítések előtt 1 órával nyit.

Időpont(ok):

2023.09.18.hétfő18:00
2023.09.28.csütörtök18:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1