Programkereső

Mesenép meglepetéssel

Az előadás végén a gyermekek titkos kulisszajáráson találkozhatnak a bátor Főhőssel, a rappelő Királylánnyal, a talán nem is olyan félelmetes Óriással, a bájos boszorkányokkal és természetesen a daliás vámszedőkkel is.

Több mint egy éve hatalmas közönségsiker kíséri a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes Mesenép című családi előadását, melyet Novák Péter rendezésében, Majoros Róbert és Molnár Gábor koreográfiáival és ifjabb Csoóri Sándor „Sündi” zenéjével mutattak be. A társas-tánc-játékot 2023. szeptember 29-én, pénteken 18 órakor újra előadják a Malom utcai Táncházban – ezúttal a gyermekek számára különleges meglepetéssel is készülnek.

A jövőre 75 éves Alba Regia Táncegyüttesről köztudott, hogy tagjai nem hivatásos táncosok: pedagógusok, orvosok, mérnökök, rendezvényszervezők, katonák, egyetemisták, akik számára a tánc hobbi. Tánctehetségüket számtalanszor bebizonyították, 2023 augusztusában állami kitüntetésben is részesültek. A Mesenép társas-tánc-játékkal még többet megtudhattunk róluk: nemcsak kiváló táncosok, hanem remek mesélők és énekesek is, sőt, a színpadra csábított gyermekekkel is fantasztikusan szót értenek.

A Mesenép tanítómesék gyűjteménye, hol a méltó jutalom, hol a büntetés az igazságosság tükrében kerül mérlegre, s a döntő szó a közönségé. Az együttes egyestés táncprodukciója a „színházszerűséget” előtérbe helyezve szeretné népszerűsíteni a tradicionális paraszti tánckultúra formanyelvére épülő színpadi táncművészeti ágat, külön figyelmet fordítva a különböző generációk megszólítására felnőtt, gyermek és ifjúsági korosztályban.

Közvetlen színházi élményként a nézőkkel együtt értelmezik a társadalmi és erkölcsi normákat, azok emberi mivoltunkra gyakorolt hatásait e meséken keresztül – mindezt megannyi zenével és tánccal, a Kárpát-medence soknemzetiségű népi kultúráját bemutatva. A tájegységeken és korszakokon átívelő produkcióval nagy utat tesznek meg az élet ugróiskolájában, tanulságos epizódokon át jutva el a közösség örök élményének, megtartó erejének tapasztalásáig: mi magunk vagyunk, vagy lehetünk a mesenép!

Az Alba Regia Táncegyüttes 2023. szeptember 29-én, pénteken 18 órakor kezdődő családi előadására belépőjegyet a https://jegy.artefolk.hu weboldalon vásárolhatnak belépőjegyet.

Az előadás végén a gyermekeket titkos kulisszajárásra hívják, ahol találkozhatnak a bátor Főhőssel, a rappelő Királylánnyal, a talán nem is olyan félelmetes Óriással, a bájos boszorkányokkal és természetesen a daliás vámszedőkkel is.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Malom utca 6.

Programajánló


Jún 24. 17:30

Délszláv táncház

Szep 08. 17:00

Álruhás királylány

Máj 30. 17:00

Pingpong Klub

Máj 31. 20:00

A róka

Jún 04 – Júl 13.

Best of Gorsium kiállítás