Programkereső

„Neumann János és öröksége” számítástechnikai kiállítás

Szeretnéd megismerni a számítógépek hőskorát? Számítástechnikai kiállítás a kezdetektől a 90-es évekig. Időrendi sorrendben felállított számítástechnikai eszközöket, telefonokat mutatunk be.

Kedves Látogatóink! 

A múzeumban létrehozott ideiglenes kiállításunk Neumann János szellemi hagyatékának őrzése mellett lehetőséget nyújt a magyar informatikai mérföldkövek, a régi számítógépes eszközök és alkatrészek testközeli megismerésére. Székesfehérváron a VIDEOTON 1955-1991 között világhírű informatikai termékeket is fejlesztett, gyártott és értékesített, a Magyarország számára meghatározó számítástechnikai fejlődéstörténetről kapnak ismertetőt a vendégek. Mindemellett, a tárgyak jelentős része QR-kódos audioguideokkal van ellátva, melynek betöltése és kezelése rendkívül egyszerű. A korhű, időrendi sorrendben felállított processzorok, memóriák, alaplapok, adathordozók és egyéb számítástechnikai eszközök bemutatása, a számítógépes ismeretek átörökítése egyben a nosztalgikus élmények a generációk közötti párbeszéd elindításának eszköze is.

A 80-as, 90-es évek számítógépes játékainak a kipróbálása gazdag, élményekkel teli ismeretszerzést is jelent a látogatóknak.

Várunk mindenkit az Alumíniumipari Múzeumba, fedezzük fel közösen a számítógépek fejlődésének szakaszait!

Kedves Vendégeink!
Az Alumíniumipari Múzeum előzetes bejelentkezés után bármikor látogatható, az itt felkínált program október végéig elérhető!
8000 Székesfehérvár, Zombori út 12.
e-mail: aluiparimuzeum@kozlekedesimuzeum.hu
Telefon: +36 30 693 34 98

 

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Cím: Alumíniumipari Múzeum

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Zombori út 12