Programkereső

Con Spirito Egyházzenei Fesztivál

A Filharmónia Magyarország Egyházzenei Fesztiváljának keretében május 26-án a Szent Imre-templomban kerül megrendezésre a Nemzeti Énekkar és az Anima Musicae Kamrazenekar közös estje.

Palmeri: MisaTango

A Filharmónia Magyarország május 20. és 28. között ismét megrendezi a Con Spirito Egyházzenei Fesztivált, melynek részeként május 26-án a Nemzeti Énekkar és az Anima Musicae Kamrazenekar közös estjét hallhatja a székesfehérvári közönség.  
A fesztivál neve: „Con Spirito” – azaz „lélekkel” elnevezés nemcsak a zenei darabok előadásmódjára utal, de arra is, hogy az adott vallásra jellemző, a közösség belső szeretetéből fakadó lelkiség tölti meg, varázsolja ragyogóvá évről évre pünkösd napjait a fesztivál rangos, kiemelkedő koncertjei mellett.  2023-ban több mint 10 városban kínál lehetőséget a Filharmónia Magyarország arra, hogy közelebb kerüljünk az egyházi zenéhez. A fesztivál mindig egy különleges oldalát mutatja meg ennek a műfajnak, 2023-ban a népzene és az egyházzene kapcsolata kerül a középpontba. A magyar népzene kincsei mellett nemzetközi vizekre is evezünk, hiszen felcsendülnek majd argentin és skandináv dallamok is. Többek között olyan fellépők koncertjeit élvezheti a nagyérdemű, mint Sebestyén Márta, Szokolay Dongó Balázs, Bodrogi Éva, Berecz András, Erik Rydvall, Gunnar Idenstam, a Nemzeti Énekkar, az Anima Musicae Kamarazenekar vagy a Schola Gregoriana Bratislavensis.

2023.05.26. - péntek 19:30
helyszín: Szent Imre-templom

Előadók:
Nemzeti Énekkar
Anima Musicae Kamarazenekar

Busa Gabriella - ének
Bizják Dóra - zongora
Kéméndi Tamás - harmonika
vezényel: Somos Csaba

Műsor:
Martín Palmeri: Tangó mise
Piazzolla: Ave Maria
Piazzolla: Oblivion

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Jegyek válthatók a Vörösmarty Színház jegyirodájában (Fő utca 8.), a Tourinform Székesfehérvár irodájában (Oskola utca 2–4.), a koncert előtt a helyszínen, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Városház tér 4.