A Vajtó és a Világ nemzetközi turisztikai magazin műsorvezetője ma már öt országban fedezi fel a legkülönlegesebb ételeket, helyi specialitásokat és településeket. A túrák közben megismerkedik a helyszínek történelmével, látványosságaival, és még főzni is megtanul kicsit.
Vajtó László a műsor során együtt főz hazai és nemzetközi hírességekkel, szakácsokkal, de van, hogy falusi nagymamákkal is. Olyan különleges finomságokat készít, mint a gömöri gulyka, az emődi tehéntánc, a fülöpi padlutka, vagy a mézes szilvás saslik, de a káposztás-mustáros lecsó sem elhanyagolható.
Úti- és gasztroélményeiből egy gasztro stand-upot állított össze, ennek lehet részese a közönség április 30-án, vasárnap 17 órától a Kisfaludi Közösségi Házban, ahol a humoros, interaktív főzés során egyedi specialitásokat készít – jöjjenek el és kóstolják meg!
Belépő: 1000 Ft, jegyek hétfőtől péntekig 8–16 óra között a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatti épületében, valamint a rendezvény előtt a helyszínen válthatók. Online jegyértékesítés: www.fehervariprogram.hu/jegy
Cím: Székesfehérvár-Kisfalud , Könyves Kálmán utca 10/a