Programkereső

Vershangok

Az Alba Regia Táncegyesület megemlékezik a magyar költészet napjáról: a magyar könnyűzenei élet klasszikussá vált versfeldolgozásai, prózai jelenetek, népdalaink feldolgozása a Puszták Népe Front zenekar különleges, ünnepi Vershangok című koncertjén.

Vershangok: a magyar költészet napja a Táncházban

Az Alba Regia Táncegyesület is megemlékezik a magyar költészet napjáról: a magyar könnyűzenei élet klasszikussá vált versfeldolgozásai, prózai jelenetek és népdalaink feldolgozása a Puszták Népe Front zenekar különleges, ünnepi Vershangok című koncertjén 2023. április 11-én, kedden 18 órakor a Malom utcai Táncházban.

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból ad koncertet az Alba Regia Táncegyüttes és a Galiba zenekar tagjaiból két évvel ezelőtt megalakult a Puszták Népe Front zenekar.

Az ünnepi koncert első felében a magyar könnyűzenei élet klasszikussá vált versfeldolgozásait fűzik egy műsorba, amellyel főleg a 19. és a 20. század magyar költészetét fogják bemutatni. „Mindenki által ismert zenék ezek, a zenekar tagjai ezeken nőttek fel, nekünk ezek mindig nagyon fontos dalok voltak, és persze megpróbálunk belecsempészni egy-két saját gondolatot, saját versfeldolgozásokat is” – árulta el az estről kedvcsinálóként Majoros Róbert. A dalokat Majoros Levente és Gergely Emma, a Vasvári Pál Gimnázium diákszínpadának tagjai fogják prózai jelenetekkel átkötni, ami igazán kerek egésszé, komplexszé teszi majd az estet, amelyen a fiatalok körében egyre népszerűbb, középiskolások alkotta csapat, a Waiting Room is közreműködik. Zenéjük az alternatív zenei jegyek mellett a hetvenes évek klasszikus rockzenéjéből és a modernebb indie vonalból is építkezik. A koncert második felében szintén a költészethez, de már a népköltészethez kapcsolódóan adnak elő magyar népdalfeldolgozásokat a Puszták Népe Front zenekartól megszokott hangszerelésben.

A magyar költészet napja alkalmából 2023. április 11-én, kedden 18 órakor a Malom utcai Táncházban rendezett Vershangok című koncertre jegyeket az ARTE https://jegy.artefolk.hu jegyértékesítő oldalán vásárolhatnak az érdeklődők.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Malom utca 6.