Programkereső

Királykúti Társalgó: Mindennapi játszmáink

A Királykút Emlékházban Mindennapi játszmáink címmel Vízi Beáta tart előadást április 6-án, csütörtökön 18 órai kezdettel. A programra már kaphatók jegyek a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.

Áprilisban újra kinyitnak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai. A Királykút Emlékházban első alkalommal a Királykúti Társalgóba várják a közönséget: Mindennapi játszmáink címmel Vízi Beáta tranzakcióanalitikus tanácsadó, mentálhigiénés szakember tart előadást április 6-án, csütörtökön 18 órai kezdettel. A programra már kaphatók jegyek: online a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen március 10-től a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatti épületében.

„Csak nekem mer ilyen szemtelenséget mondani!”, „Miért mindig engem találnak meg az ilyen emberek/ feladatok?”, „A végén úgyis mindig én veszítek!”, „Folyton előhozza belőlem a sárkányt!” – sokan mondtunk vagy hallottunk már ilyen, vagy másképp fogalmazott, de szintén rossz érzéseket szülő mondatokat. Az ilyen és ehhez hasonló, visszatérő élmények nyomába szegődik a Királykúti Társalgó áprilisi programjának előadója, Vízi Beáta tranzakcióanalitikus tanácsadó, mentálhigiénés szakember, a Gordon & T.A. vezető trénere.

„A játszma fogalma lassacskán nálunk is bekerül a közgondolkodásba. De ahogyan a többi egyszerű kifejezést, amelyet egy elméletből ragadnak ki, a játszmát is ezerféle értelemben használják. A tranzakcióelemzés igen szórakoztatóan, képszerű nyelven fogalmazza meg azokat az alapvetéseket, amelyekből kiindulva jól használható támpontokat kapunk saját kapcsolati működésünk megismeréséhez. Eric Berne pszichológus, arra figyelt föl, hogy a legtöbb ember életében sokszorosan ismétlődnek bizonyos kudarcos események – olyanok, amelyekre úgy szoktunk reagálni, hogy „Ó, szegény!” vagy „De nagy marha voltam már megint!”. Rájött, hogy ezek a történések olyan szabályszerűen zajlanak le, mintha csak egy sportág vagy társasjáték előírásait követnék. Ezért nevezte el ezeket játszmának. A tranzakcióanalízis képszerű nyelven fogalmazza meg azokat az alapvetéseket, amelyekből kiindulva jól használható támpontokat kapunk saját kapcsolati működésünk megismeréséhez” – fogalmaz a témával kapcsolatban az előadó.

Az eseményen szó lesz arról, melyek azok a tranzakciók, amelyekre „ne a vizet kapd föl, hanem a fejed”, kiderül, mi a különbség játszma és konfliktus között és az is, hogyan lehet megelőzni a játszmák kialakulását, honnan ismerhetjük fel, hogy játszmában vagyunk. Arról is beszél majd a szakember, hogy melyek a játszma jellegzetességei és a jelenlevőkkel együtt sorra vesznek néhány rendszeresen visszatérő „nehéz” helyzetet is.

Jegyvásárlás:

Elővételben: április 5-ig, hétfőtől péntekig 8–16 óra között a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatti épületében: 900 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 600 Ft.

A helyszínen: 1 100 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 900 Ft. 6 éves korig a belépés ingyenes. A kedvezmények igénybevételéhez nyugdíjas-, illetve diákigazolvány felmutatása szükséges.

Online jegyértékesítéswww.fehervariprogram.hu/jegy

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán utca 25.