Programkereső

A vád

Yvan Attal a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált filmjében a #MeToo mozgalom korszakában tesz fel kényelmetlen kérdéseket...

Dráma

Les choses humaines
2021

Szereplők Ben Attal, Suzanne Jouannet,
Charlotte Gainsbourg, Pierre Arditi
Rendező Yvan Attal
Premier 2023. március 23.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 18 perc

A mérnöknek készülő Alexandre pár napra hazalátogat Párizsba. Megismerkedik édesanyja új élettársával, és még aznap este bulizni megy a férfi 17 éves lányával, Milával. Reggelre Alexandre élete gyakorlatilag összeomlik: Mila nemi erőszakkal vádolja meg. A két fiatal bíróság előtt meséli el a történteket saját emlékeik nyomán, miközben felszínre kerülnek a családjaik különböző világnézetéből és vallásából fakadó ellentétek.

Yvan Attal a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált filmjében a #MeToo mozgalom korszakában tesz fel kényelmetlen kérdéseket, két különböző nézőponttal szemléltetve, hogy semmi sem fekete vagy fehér. A film igazi francia sztárparádé: rendezője a színészként is ismert Yvan Attal, a szereplők között pedig feltűnik Charlotte Gainsbourg (A nimfomániás) és Mathieu Kassovitz (Amélie csodálatos élete) is. Az alkotás Yvan Attal első komoly filmje hat vígjáték után. A film a Karine Tuil által írt, 2019-ben megjelent azonos című könyv adaptációja – a regény a megjelenése évében elnyerte az Interallié-díjat és a Prix Goncourt des Lycéens díjat is.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2023.03.27.hétfő17:30
2023.04.04.kedd19:30

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló