Programkereső

Hat hét

Zsófi egy érettségi előtt álló, nehéz anyagi körülmények között élő tinédzser, aki későn vette észre terhességét, ezért úgy dönt, örökbe adja kislányát.

Dráma

2023

Szereplők Román Katalin, Balsai Móni,
Mészáros András, Járó Zsuzsa
Rendező Szakonyi Noémi Veronika
Premier 2023. március 23.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 35 perc

Zsófi egy érettségi előtt álló, nehéz anyagi körülmények között élő tinédzser, aki későn vette észre terhességét, ezért úgy dönt, örökbe adja kislányát. Édesanyja, Bea arra bátorítja, hogy tartsa meg a gyermeket, majd együtt felnevelik. Zsófi tudja, hogy ez lehetetlen, hiszen szerény körülmények között élnek, pultos fizetéséből segít eltartani húgát, Mesit és nehezen kezelhető anyját. Egyetlen kapaszkodója, hogy jó asztaliteniszező, és ha bekerül az országos selejtezőre, nagyobb az esélye, hogy ösztöndíjjal továbbtanulhat. Zsófi ezért higgadtan a nyílt örökbefogadás mellett dönt, és egy régóta várakozó párnak, Emmának és Gábornak adja örökbe gyermekét egy civil szervezet segítségével. Egyedül Bea nem tud belenyugodni a döntésbe, nem látja be, hogy sem ő, sem lánya nem érett az anyaságra.

A film Zsófi szemszögén keresztül követi a szülés utáni hathetes időszakot, amikor a vér szerinti anyának még joga van az örökbeadás után visszavonni a döntését. Ez az érzékeny periódus mind az örökbeadó és az örökbefogadó anya életére nagy hatással van, a gyermek szempontjából pedig az egyik legfontosabb, hiszen ekkor alakul ki az alapvető kötődés. Zsófi ugyan intellektuálisan határozott és kifejezetten felnőtt döntést hoz, de a szülés után jelentkező fizikai és emocionális hullámvasútra nincsen felkészülve.

A film elnyerte a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Nagydíját, a Zukor Adolf-díjat, emellett a legjobb film és a legjobb női főszereplő kategóriájában is megkapta a Magyar Filmkritikusok díját. Külföldön a rangos szarajevói filmfesztivál versenyprogramjában debütált, majd világszerte számos fesztiválon szerepelt sikerrel. Az „A” kategóriás Tallinn Black Nights filmfesztiválon megkapta a Just Film versenyszekció nagydíját.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2023.06.06.kedd20:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló


Máj 29. 18:00

Kék Pelikan

Ápr 27. 20:00

Ki hitte volna?

Máj 30. 20:00

Szirén

Máj 06. 17:45

Végtelen rozsmezők