Programkereső

Csajos est: Kiégés (Minden jegy elkelt!)

A Barátság mozi márciusi Csajos estjének témája a manapság egyre gyakoribb jelenség, a burnout, azaz a kiégés problémája, amelynek kialakulását sokféle hatás befolyásolja. Március 22-én, szerdán este hattól Kovács Gábor tanácsadó szakpszichológus beszél a sokakat érintő gondról. Az előadás után a Hirtelen 70 című amerikai vígjátékot tekinthetik meg az estre jegyet váltók nézők.

kovacs_gabor_270x270A burnout vagy kiégés szindróma régóta ismert jelenség, kutatása azonban csak néhány évtizede tart. Kialakulása hosszú ideig tartó érzelmi megterhelés, sokféle stresszhatás következménye. A folyamatot a szakemberek szakaszokra osztják, amelyeken szinte az összes érintett végigmegy, és amelyekben más-más tünetek jelzik: baj van. A kiégést leggyakrabban a nem megfelelő munkahelyi környezettel – a pozitív visszajelzés hiánya, rossz anyagi feltételek, túl sok feladat vagy másodállás miatti túlterheltség – hozzák összefüggésbe. Mindezt azonban egyénre jellemző tényezők is befolyásolhatják, így a kiégést valójában bárki bármikor megtapasztalhatja. A legveszélyeztetettebbek a segítő szakmákban dolgozók; a vezető beosztásúak; azok, akik hajlamosak magukat alávetni egy vágyott cél érdekében; de a kiégés veszélye leselkedhet azokra is, akik önmagukkal szemben támasztanak irreális elvárásokat. A burnout kezelhető – és kell is kezelni, anélkül ugyanis  komoly egészségügyi problémákat is okozhat.

A márciusi Csajos esten Kovács Gábor tanácsadó szakpszichológus beszél a manapság egyre gyakoribb problémáról. A szakember a Károli Gáspár Református Egyetemen diplomázott 2008-ban, később pár- és családi tanácsadó szakpszichológusi végzettséget is szerzett. Az egyetem idején megismerkedett az erőszakmentes kommunikációval, amelyet munkája során is használ. A kiégés kezelése mellett számos más szakterületen is segíti a hozzáfordulókat.

 

 

Az előadás után a Hirtelen 70 című amerikai vígjátékot vetíti a mozi. A 30 éves frusztrált író és önjelölt influencer, Mack (Elizabeth Lail) otthonülőként vonakodva, de elmegy barátnője leánybúcsújára Palm Springsbe, ahol egy vad éjszaka után arra ébred, hogy hirtelen átalakul jövőbeli önmagává: „Rita nénivé” (Diane Keaton). Mások elvárásainak kényszerétől megszabadulva Rita a saját útját járja, és a közösségi média hatalmas szenzációjává válik. A benne lakozó 70 éves nő szó szerint felszabadul és egy románc kezd kialakulni, amikor közelebb kerülnek egymással Mack imádni való kutyaszitterével, Jackkel (Dustin Milligan).

Az estre minden jegy elkelt. A rendezvény sajtónyilvános.

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló


Dec 12. 17:30

Én vagyok az apád

Dec 16. 16:50

Igazából szerelem

Dec 08. 20:00

Golda

Jan 08. 20:00

Parasztok

Dec 16. 15:00

Kacsalábon

Dec 14. 18:00

Valami madarak

Dec 21. 17:00

A tanári szoba