Programkereső

12. Mozinet Filmnapok / A vád

Yvan Attal, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált filmjének premier előtti vetítését követően dr. Lőrik József ügyvéddel beszélgetünk.

Dráma

Les choses humaines
2021

Szereplők Ben Attal, Suzanne Jouannet,
Charlotte Gainsbourg, Pierre Arditi
Rendező Yvan Attal
Premier 2023. február 9.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 18 perc

Yvan Attal A vád című, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált francia filmjének premier előtti vetítésével folytatódik a 12. Mozinet Filmnapok programja február 3-án, pénteken 18 órakor a Barátság moziban, vetítés után dr. Lőrik József ügyvéd lesz a fehérvári művészmozi vendége. Az alkotás egy nemi erőszak történeteként tesz fel kényelmetlen kérdéseket, két különböző nézőponttal szemléltetve, hogy semmi sem fekete vagy fehér – ezekről lehet beszélgetni a film után a nagy tárgyalási tapasztalattal rendelkező jogásszal.

A mérnöknek készülő Alexandre pár napra hazalátogat Párizsba. Megismerkedik édesanyja új élettársával, és még aznap este bulizni megy a férfi 17 éves lányával, Milával. Reggelre Alexandre élete gyakorlatilag összeomlik: Mila nemi erőszakkal vádolja meg. A két fiatal bíróság előtt meséli el a történteket saját emlékeik nyomán, miközben felszínre kerülnek a családjaik különböző világnézetéből és vallásából fakadó ellentétek.

A film igazi francia sztárparádé: rendezője a színészként is ismert Yvan Attal, a szereplők között pedig feltűnik Charlotte Gainsbourg (A nimfomániás) és Mathieu Kassovitz (Amélie csodálatos élete) is. Az alkotás Yvan Attal első komoly filmje hat vígjáték után. A film a Karine Tuil által írt, 2019-ben megjelent azonos című könyv adaptációja – a regény a megjelenése évében elnyerte az Interallié-díjat és a Prix Goncourt des Lycéens díjat is.

A rendezvény sajtónyilvános.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) – A pénztár a vetítések előtt 1 órával nyit.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1