Programkereső

Adventi készülődés az Alsóvárosban

Ingyenes
Adventi kreatív foglalkozásra hívja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Alsóvárosi Közösségi Házba 2022. december 4-én, vasárnap 10 órára.

Advent második vasárnapján, 10–13 óra között a városrész közösségi házában az ünnepre hangoló, ingyenes kézműves programon az alsóvárosiak karácsonyi madáretetőt és természetes anyagok – például fa, fahéjrúd, toboz – felhasználásával karácsonyfadíszeket készíthetnek. Az alkotáshoz szükséges alapanyagokat, díszeket az SZKKK biztosítja a helyszínen (bejárat a Sóstó Vadvédelmi Központnál).

Ezen a napon 10–12 óra között rendezik meg a Sóstó Vadvédelmi Központban a belépőjeggyel látogatható Vad vasárnap című eseményt, amelyen az állatorvosok a központban kezelt állatokról beszélnek, válaszolnak a látogatók kérdéseire. Akár a kezeléseket is megnézhetik közelről az érdeklődők, akik megláthatják, milyen titkokat mutathat meg az orvosi mikroszkóp. Az állatgondozói bemutatják a központban élő kisemlősök és madarak kézzel etetését, mesélnek az állatok szokásairól, ezen kívül lehetőség lesz részt venni madárgyűrűző bemutatón és a gyógyult állatok szabadon engedésében.

A programokra a kalandvágyó gyermekeket már 9 órára várják, hiszen a sóstói Zöld tanyáról indulva Mikuláskereső sétán barangolhatnak a természetvédelmi területen. A túra végállomása 10 órakor a rendezvények helyszíne lesz.

 

Jegyárak:
Felnőtt: 1 000 Ft/fő
Nyugdíjas és gyermek: 500 Ft/fő
3 éves kor alatt a belépés ingyenes.

További információ:
Telefon: +3670/526-2793
E-mail: vadvedelem@varosgondnoksag.hu

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Szárcsa utca 37.