Programkereső

A 3 órás kert

Ingyenes
Hogyan lehet egy kis kertben is hatékonyan, nem túl sok munkával elérni, hogy megteremjen a család számára az egészséges, friss zöldség? A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban ehhez kaphatnak segítséget, tanácsokat az érdeklődők: a nagy sikerű novemberi előadás után december 6-án, kedden 18 órai kezdettel ismét vendégünk lesz a 3 órás kert gazdája, Őry Barnabás. A program ingyenes.

Őry Barnabás biogazdálkodó, zöldségkertész. Kilenc évvel ezelőtt családjának ellátása volt a cél, ezért kezdett a biokertészkedésbe, majd 2017-ben, miután agrármérnök diplomát szerzett a gödöllői Szent István Egyetemen, megalapította saját gazdaságát. A gazdálkodás mellett oktatóként és tanácsadóként is tevékenykedik: számos biogazdaság elindításában és fejlesztésében vett részt, workshopjain már közel 500 kertészkedni vágyónak adott tanácsokat.

Az elmúlt években egyre jobban foglalkoztatta a gondolat, hogy a gazdálkodásban szerzett tapasztalatait az önálló kertészkedésbe is át lehetne ültetni – így született meg a 3 órás kert, amelyet azért hozott létre, hogy megoszthassa tudását a hobbikertészekkel is. A 100 négyzetméteres biokertben átlagosan heti három óra kertészkedéssel lehet megtermelni a család számára az egészséges zöldségeket, ökológiai módszerekkel. Őry Barnabás a teljesen kezdőknek abban segít, hogyan tudják létrehozni a saját 3 órás kertjüket, a már aktívan kertészkedők pedig megtudhatják, hogyan lehetnek hatékonyabbak, eredményesebbek.

„Meggyőződésem, hogy a legjobb módja a természethez való kapcsolódásnak egy saját zöldségeskert létrehozása, mivel ez akár egy városi ember számára is elérhető. Egy jól megtervezett kertben a helyes technikák alkalmazásával egy kezdő kertész is rengeteg sikerélménnyel gazdagodhat. Az önmagáról gondoskodó ember egészségesebbé, magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válik, ehhez pedig a legjobb kiindulópont egy saját biokert” – fogalmaz Őry Barnabás.

A 3 órás kert című előadás december 6-án, kedden 18 órakor kezdődik a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ színháztermében. A program ingyenes.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.