Programkereső

Mesenép

Mesenép című új családi előadást mutatott be júniusban az Alba Regia Táncegyüttes Novák Péter rendezésében, októberben 16-án pedig újra elhozzák nekünk a Táncházba.

A produkció tanítómesék gyűjteménye: hol a méltó jutalom, hol a büntetés az igazságosság tükrében kerül mérlegre, s a döntő szó a közönségé. Az együttes legújabb egyestés táncprodukciója a „színházszerűséget” előtérbe helyezve szeretné népszerűsíteni a tradicionális paraszti tánckultúra formanyelvére épülő színpadi táncművészeti ágat, külön figyelmet fordítva a különböző generációk megszólítására felnőtt, gyermek és ifjúsági korosztályban.
Közvetlen színházi élményként a nézőkkel együtt értelmezik a társadalmi és erkölcsi normákat, azok emberi mivoltunkra gyakorolt hatásait e meséken keresztül – mindezt megannyi zenével és tánccal, a Kárpát-medence soknemzetiségű népi kultúráját bemutatva.
A tájegységeken és korszakokon átívelő produkcióval nagy utat tesznek meg az élet ugróiskolájában, tanulságos epizódokon át jutva el a közösség örök élményének, megtartó erejének tapasztalásáig: mi magunk vagyunk, vagy lehetünk a mesenép!


Rendező: Novák Péter
Koreográfusok: Majoros Róbert és Molnár Gábor
Zeneszerző: ifjabb Csoóri Sándor „Sündi”

Előadás:
Táncház • Székesfehérvár, Malom utca 6.
2022. október 16., vasárnap 15 és 18 óra

Jegyek szeptember 28., szerdától kaphatóak!

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Táncház

Időpont(ok):

2022.10.16.vasárnap15:00
2022.10.16.vasárnap18:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Malom utca 6