Programkereső

30. Öreghegyi Mulatság

Ingyenes
-= Helyszínváltozás: a kedvezőtlen időjárás miatt a 30. Öreghegyi Mulatság programjait – az utcabál kivételével – az Öreghegyi Közösségi Házban (Fiskális u. 93.) tartják meg. =-

A harmincadik Öreghegyi Mulatságra várják a vendégeket idén nyáron: Szent István ünnepének előestéjén a borlovagrendek hagyományos felvonulása, a lovagrendi avatás mellett gyerekprogramokkal, zenés, szórakoztató műsorokkal, utcabállal kapcsolódhatnak ki a látogatók augusztus 19-én, pénteken. Három évtizede már, hogy a városrész először hívta a fehérváriakat szórakozni, kikapcsolódni az Öreghegy lábához. A Szent István ünnepéhez kapcsolódó program azóta hagyománnyá lett, a Bory-vár tövében minden évben együtt ünneplik az ott élők az új kenyeret, a színpadon zenés, táncos rendezvények várják a vendégeket.

30. Öreghegyi Mulatság

2022. augusztus 19., péntek

 

Fiskális út – Pozsonyi út körforgalom:

16.00  Nagy Benedek A szőlőműves című szobrának koszorúzása 

 

Színpadi programok

15.30  Gólyalábas mutatványosok 

16.15  Kacor király és a Kalóz – a Kámfor Zenés Bábszínház előadása

17.00  Borlovagrendek zenés felvonulása, borlovagavatás

17.15  Cser-Palkovics András polgármester, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők köszöntője. A bort és az új kenyeret Tornyai Gábor plébános áldja meg

18.00  Gólyalábas mutatványosok 

18.15  A Főnix Rock and Roll SE táncbemutatója

18.30  Ünnepi zenekosár – Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita műsora

19.30  Szűcs Judith

23.45  Lézershow, Il Silenzio

 

16.00–19.00 Jótékonysági süteményvásár a négyéves, Guillain-Barrè szindrómás Major Zsombor javára

Ahogy 2014-es felavatása óta minden esztendőben, a harmincadik Öreghegyi Mulatságon is megkoszorúzzák 16 órakor Nagy Benedek A szőlőműves című szobrát a Fiskális út – Pozsonyi út kereszteződésében, a körforgalomban. Az Öreghegyi Közösségi Házba már ennek előtte is érdemes odaérni, hiszen fél négytől gólyalábas mutatványosok mókáznak a közönség körében. A gyerekek a Kacor király és a Kalóz című mesét láthatják a színpadon a Kámfor Zenés Bábszínház előadásában, és egészen hét óráig élvezhetik a Fess homokkal kézműves foglalkozást.

Az öreghegyi program elmaradhatatlan tartozéka a borlovagrendek felvonulása, bemutatkozása, a borlovagavatási ceremónia, ez öt órakor kezdődik. Az avatást megelőzően Cser-Palkovics András polgármester, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők köszöntőjét hallhatják a résztvevők. A bort és az új kenyeret Tornyai Gábor plébános áldja meg.

A színpadon aztán sorra következnek a szórakoztató, zenés műsorok: előbb a Főnix Rock and Roll SE táncbemutatóját láthatják a nézők, majd Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita ünnepi zenekosarából „csemegézhetnek”. Fél nyolckor egy nagy kedvenc, Szűcs Judith érkezik.

Ahogyan tavaly, úgy idén is helyet ad a rendezvény a jótékonysági süteményvásárnak, amelynek bevételéből a Guillain-Barrè szindrómában szenvedő fehérvári kisfiú, Major Zsombor gyógyulását, rehabilitációját támogatják azok, akik itt vásárolnak. A múlt évben több mint 400 ezer forint gyűlt össze, amely három teljes heti intenzív kezelést biztosított Zsombi számára.

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fiskális út 93.