Programkereső

Királyok a Belvárosban

Ingyenes
A júliusi hétvégék már a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolnak: augusztus 6-ig minden szombaton este megjelennek az óriásbábok a Fő utcán, hogy hagyományőrzők kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre. A programot koncert zárja a Zichy ligetben.

Július 9-én, szombaton 17 órától Géza fejedelem, Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre vonul fel és mutatkozik be a Fő utcán. Az óriásbábokat ezúttal a Fejér Baranta HSE tagjai kísérik végig a Fő utcán, akik bemutatót is tartanak. A 2005-ben alakult egyesület célja, hogy kutassa, gyakorolja, bemutassa és oktassa a magyar nép évszázadokon át ismert és alkalmazott fegyveres és puszta kezes küzdelmi formáit. A botokkal vívott párbajok vagy a karikás ostorral végzett látványos gyakorlatok minden alkalommal nagy sikert aratnak a nézők körében.

A menet 17 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek. Az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, az óriásbábokat Szabó Miklós Bence mutatja be a közönségnek.

A program zárásaként 18 órától a Zichy ligetben a Duo RedWhite csellóduó koncertjét hallhatják a zenekedvelők. A duó 2018-ban alakult és gyorsan népszerűek lettek a városban és azon kívül is. A két fiatal művésznő, Hérics Csenge és Mády-Szabó Eszter klasszikus zenészek, duójukban ebből a mederből kilépve elsősorban a közismertebb, könnyedebb stílusokat célozták meg. Játékukat a szabadság, a szárnyalás, a zene iránti elköteleződés és alázat jellemzi, folyamatosan bővülő repertoárjukban filmzenei részletek, pop és rock átiratok, valamint híresebb klasszikus zenei dallamok is szerepelnek.
 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fő utca, Városház tér