Programkereső

Felkai Miklós életműkoncert

Felkai Miklós életműkoncertje áttekintést nyújt a gitáros elmúlt 45 évének zenei pályájáról. A koncerten fellépő zenekarok és énekesek együtt zenéltek Felkai Miklóssal az elmúlt évtizedekben.

A debreceni születésű Felkai Miklós gyerekkora óta zenél: énekel, gitározik és billentyűs hangszereken is játszik. Zenei általánosba járt, első zenekarát Plutó néven nyolcadikosként alapította. A középiskolában a Kingstonesban és a Nautilus zenekarban játszott. A katonaság idején a Radar Beat együttessel részt vett az Országos Pop-Rock Fesztiválon, ahol egészen a döntőig jutottak, ezüst diplomát szereztek.

Felkai 1975 és 1979 között a legendás, itthon és külföldön is sikeres Apostol együttes tagja volt; 1980 és 1984 között a Colorban zenélt; 1986-ban megszervezte az első Gitárpárbaj elnevezésű koncertet, amelyen az ország legjobb gitárosai közül nyolcan játszottak együtt (a második párbaj  2002-ben volt). A következő évben, 1987-ben a Deák Bill Blues Band tagja volt, ahol közelebbről is megismerkedhetett a blues zenével. Néhány évig külföldön játszott, járt Svájcban, Dániában, Angliában és Hollandiában is. 1993-ban tért haza, megalapította saját zenekarát Felkai Blues Brothers néven, majd öt év múlva ismét egy új formációhoz adta a nevét, ekkor jött létre a Felkai Jam.

Két saját lemeze jelent meg, az első 1988-ban A magyar tenger címmel, a második a Baby Jazz volt 1991-ben, de számos albumon szerepelt vendégként, többek között Presser Gábor, Dés László, Sass Sylvia, Szörényi Levente, Varga Miklós, Koltay Gergely projektjeiben is részt vett. Felkai Miklós jelenleg saját zenekarában, a Felkai Jamben, a debreceni Lux együttesben, valamint a Bergendy zenekarban gitározik. Felkai Miklós május 23-án Székesfehérváron, az Ifj. Ocskai Gábor Jégcsarnokban ad életműkoncertet.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok 8000 Székesfehérvár, Raktár u. 1.

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Székesfehérvár Raktár u. 1.