Programkereső

Katinka

Hosszú Katinka a magyar sporttörténet egyik legsikeresebb, különleges szereplője: háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő.

Dokumentumfilm, életrajz

2022

Szereplők Hosszú Katinka
Rendező Pálinkás Norbert
Premier 2022. május 12.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 37 perc

Hosszú Katinka a magyar sporttörténet egyik legsikeresebb, különleges szereplője: háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő. Az első versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban. Ez az egészestés film az ő munkához, sporthoz, élethez való viszonyáról, hétköznapi megpróbáltatásairól, a minden nehézségen felülemelkedő, elképesztő akaraterejéről szól. És persze: a sikereiről – szárazon és vízen.

A Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilm 2020 eleje óta, több mint két évig forgott. A látványos film Hosszú Katinka portréja mellett bemutatja a tokiói olimpiára való felkészülését, az olimpiai szereplését, és az azt követő időszakba is bepillantást enged. A dokumentumfilmből megismerhetjük Katinka gyermekkorát, felnőtté válását, magánéletének és sportkarrierjének meghatározó személyiségeit, állomásait, helyszíneit. Hogyan lett a bajai úszókislányból a világ ünnepelt Iron Ladyje?

A stáb szárazon és vízen, hullámhegyeken és hullámvölgyeken keresztül követte kamerájával a magyar úszófenomént. A forgatás két éve alatt Katinkának és az alkotóknak rendkívüli kihívásokkal kellett megküzdeniük. A koronavírus járvány, a karantén, a lezárások, az olimpia elhalasztása és rendhagyó megrendezése, mind-mind óriási erőfeszítést követeltek, de az alkotók ezekben az embert próbáló időszakokban is folyamatosan rögzítették Katinka életének minden lényeges eseményét. A dokumentumfilm készítői a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszó kulisszák előtti és kulisszák mögötti életét is leforgatták. Megpróbáltak fizikailag és lelkileg is közel kerülni Katinkához, hogy minél összetettebben és mélyebben tudják megmutatni a nézőknek mindazt, amit egy kívülálló soha nem láthat.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2022.05.26.csütörtök18:00
2022.05.28.szombat20:00
2022.05.31.kedd18:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1