Programkereső

Helló, nyár!

Ingyenes
Idén is lesz nyár és vakáció – és végre lesz újra Helló, nyár! koncert is. A fehérvári diákok számára ingyenes programon a Nene és Deniz lép színpadra a Fezen ligetben június 18-án, szombaton 18 órától. A vakációköszöntő esemény ráadásaként a Helló, nyár! karszalaggal rendelkezők ingyenesen vehetnek részt Ákos koncertjén is.

Öt évvel ezelőtt rendezték meg először a Helló, nyár! koncertet, amely az önkormányzat ajándékaként ingyenes programként várta a fiatalokat, a város általános és középiskolás diákjait, hogy egy nagy közös bulival kipihenjék a tanév fáradalmait. A nyárköszöntő eseménynek óriási sikere volt, hiszen a szervezők a fiatalok által kedvelt sztárokat hívtak Fehérvárra. Az eddigi koncerteken a Halott Pénz, a Well Hello és a Margaret Island zenéjét élvezhették a diákok.

Kétéves szünet után idén ismét lesz Helló, nyár! – méghozzá a Fezen ligetben, ahol június 18-án este hat órától a Nene és Deniz lép színpadra. Az eseményre nappali tagozatos, fehérvári intézményekbe járó diákok számára diákigazolvány felmutatásával ingyenes a belépés, a résztvevők karszalagot kapnak a helyszínen a szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársaitól. Ebben az évben a karszalag „duplát ér”, hiszen ennek birtokában a 20.30 órakor kezdődő Ákos koncertnek is ingyenesen lehetnek részesei a diákok.

A Helló, nyár! egyik fellépője a székesfehérvári Nene, amely 2017-ben alakult. A zenekar tagjai saját érzelmeiket és élményeiket foglalják zenébe a kilátástalannak tűnő helyzetektől a legvidámabb pillanatokig. Az analóg hangszereket modern hangzásvilággal ötvözik, hogy mindenki megtalálhassa a maga történetét a zenéjükben. Későre jár című daluk 2020-ban bekerült A Dal legjobb négy produkciója közé. A Nene szerepelt már az A38 hajó Akusztik sorozatában, fellépett az EFOTT-on is, közösen turnéztak a Blahalouisianával és a Margaret Islanddel is. A zenekar alapító énekesnője, Orsovai Reni a Rácz Gergővel közös, Mostantól című dallal megnyerte A Dal 2020-as sorozatát, a dal abban az évben a Fonogram díjat is kiérdemelte. A Nene tagjai: Orsovai Reni (ének), Boda Evelin (basszusgitár), Vörös Milán (gitár), Márkosi József (zongora, moog), Varga Szabolcs (dob).

„Örülök, hogy azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek: dalokat írhatok, koncertezhetek – nem csak a szórakoztatás jegyében. Hiszek abban, hogy a zene formálja a hallgatót, így mindig próbálom építeni, vagy legalábbis nem rombolni a lelkeket” – fogalmazott egy interjúban a másik fellépő, Deniz. A kétszeres Fonogram-díjas (2014, 2016) magyar rapper, énekes és dalszövegíró 2016-ban a magyar olimpikonok és paralimpikonok tiszteletére írt dalt Halhatatlanok címmel. Szerepelt az Akusztik című sorozatban, 2020-ban az Orsovai Reni közreműködésével készült Nem érdekel című dala a rádiók egyik legjátszottabb magyar nyelvű dala volt.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Takarodó út 1.