Programkereső

Fabian – A vég kezdete

A Mű szerző nélkül főszereplőivel. Az irodalomtudományok doktora, Jakob napközben reklámszövegeket ír, éjszakáit pedig kétes hírű intézményekben tölti barátja, Stephan társaságában.

 

Dráma

Fabian oder Der Gang vor die Hunde
2021

Szereplők Tom Schilling, Saskia Rosendahl, Albrecht Schuch
Rendező Dominik Graf
Premier 2022. február 17.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 56 perc

Az irodalomtudományok doktora, Jakob Fabian napközben reklámszövegeket ír, éjszakáit pedig kétes hírű intézményekben tölti barátja, Stephan Labude társaságában. Míg Labude egész lényével beleveti magát a szenvedélyes ideológiai viták és a testiség világába, Fabian mindvégig józan és távolságtartó marad. Egy nap megismerkedik a gyönyörű fiatal lánnyal, Corneliával, akinek a megjelenése megrengeti a férfi alapvető cinizmusát: az eddig ismeretlen érzelmek kizökkentik ironikus fatalizmusából.

Az Erich Kästner regénye nyomán keletkezett történelmi fejlődésregény a katasztrófa felé gyorsvonatként robogó weimari köztársaságban, a 1930-as évek Berlinének dekadens közegében játszódik: bordélyházakban, nagypolgári lakásokban, műtermekben, fülledt albérletekben. A filmben a Mű szerző nélkül című, nagy sikerű alkotás két sztárja, Tom Schilling és Saskia Rosendahl újra együtt szerepel. A film a Berlinale versenyprogramjában mutatkozott be.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2022.02.21.hétfő19:15
2022.02.28.hétfő19:30

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló