Programkereső

A Kisfaludi Művészkör hagyományos éves kiállítása

Ingyenes
Egy év kihagyás után ismét megrendezi hagyományos kiállítását a Kisfaludi Művészkör. A nyolc alkotó festményeket, grafikákat és festett bútorokat mutat be a Kisfaludi Közösségi Házban.

A megnyitót december 10-én, pénteken 18 órakor tartják, a tárlatot Benkő-Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakma vezetője ajánlja a közönség figyelmébe, közreműködik a Bástya Kamarakórus. A kiállítást január 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Akvarellek, olajfestmények, pasztellképek, grafikák és festett bútorok is láthatóak lesznek a Kisfaludi Művészkör tagjainak éves kiállításán a Kisfaludi Közösségi Házban. A tárlat az elmúlt két esztendő alatt készült alkotásokat mutatja be, hiszen a járvány miatt tavaly elmaradt az amúgy mindig várt, az adventi időszakra időzített esemény. Az idei a tizenkettedik a kiállítások sorában, amelyen Budainé Nyitrai Anita, Deák Katalin, Hackfelner Ferenc, Mohai Tiborné, Molnár Miklósné, Sárközy István, Sárközy Istvánné és Szeiler Attila alkotásait tekinthetik az érdeklődők. A megnyitó december 10-én, pénteken este hat órakor lesz, a tárlatot Benkő-Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) szakmai vezetője nyitja meg, közreműködik a Bástya Kamarakórus.

A Kisfaludi Művészkör szinte egyidős a városrész művelődési házával: 2008 januárjában Havasi Erzsébet azzal az ötlettel kereste meg a ház akkori vezetőjét, Sárközy Istvánnét, hogy szívesen indítana akvarell szakkört az érdeklődőknek. Kaptak az alkalmon, elindult a szakkör, ami sikeres volt: az oktatásra nemcsak a helyiek, de a Fehérvár más részein élők és pákozdiak is eljártak. Volt, amikor húszan is tagjai voltak a csoportnak, amelyet egy idő után már Kisfaludi Művészkörnek neveztek, hiszen a festés mellett a művészet más ágaival – faragás, bútorfestés – foglalkozók is tagjai lettek a kisfaludi társaságnak. A tagok között egyébként többen is vannak, akik nemcsak itt, hanem az SZKKK Fürdő sori épületében működő Kondor Körben, vagy az egykori Megyei Művelődési Központban tevékenykedő Derkovits Körben is aktívan részt vesznek.

A Művészkör a benne résztvevők számára nem csupán heti egy találkozást jelent: az évek során jó kapcsolatok, barátságok alakultak ki, a közös alkotás mellett gyakran összejönnek egy-egy hétvégén is, nyári tábort, közös kirándulásokat szerveznek, amelyeken gyakran kiállításokat is látogatnak, hiszen kíváncsiak mások munkáira.

– Olyan csapat vagyunk, akik szeretnek együtt lenni. Segítjük, képezzük egymást az alkotásban, azokat is biztatjuk, akiknek nincs elég önbizalmuk, hogy belevágjanak a festésbe, pedig érdekli őket, szívesen foglalkoznának vele – fogalmazott Sárközyné Magdi, aki szerint az a legfontosabb, hogy aki eljön és alkot a Művészkörben, az élvezze, örüljön annak, amit csinál.

A Művészkör hagyományos éves kiállításai minden évben jó hangulatú megnyitókkal kezdődnek, sokan eljönnek, érdeklődnek a közelükben élő alkotók munkái iránt, akik mindig úgy válogatják ki a bemutatásra szánt műveket, hogy megmutassák a sokféle témát, stílust, technikát, amivel foglalkoznak. Azokat is igyekeznek elérni, akik még nem ismerik őket, hiszen fontosnak tartják, hogy a munkáikkal sok embernek szerezzenek örömöt. És persze mindig várják az új jelentkezőket: fiatalok és idősebbek egyaránt kiteljesedhetnek, és új barátokra is lelhetnek a Kisfaludi Művészkörben.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár-Kisfalud , Könyves Kálmán utca 10/a