Programkereső

Királykúti esték

Ingyenes
Pilinszky 100. címmel rendez irodalmi estet december 9., csütörtökön 18 órától a Királykút Emlékházban a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Vörösmarty Társaság.

Az esemény vendégei fehérvári költők lesznek: Bokros Judit, Gellén-Miklós Gábor, Gál Csaba, Pálfalvi András, P. Maklári Éva, Bobory Zoltán, Saitos Lajos és Koch Imre a Pilinszky által ihletett verseikről beszélgetnek a házigazdával, Bakonyi István irodalomtörténésszel.

2021-ben ünnepeljük Pilinszky János születésének 100. évfordulóját. A centenárium keretében országszerte számos eseménnyel emlékeznek a költőre, aki sok időt töltött Székesfehérváron, és élete utolsó éveiben itt is élt és alkotott. Városunkban nemrég a Városháza Dísztermében rendeztek emlékülést Bakonyi István irodalomtörténész eknökletével, majd a Szent István Király Múzeum szervezett irodalmi estet az Új Magyar Képtárban. A rendezvények sorát folytatja a Királykút Emlékház decemberi estje.

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Az esemény a Vörösmarty Társasággal közös rendezvény.

Az esten csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettségi igazolvány csak személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt érvényes. Az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán utca 25