Programkereső

Adventi Jazz Szerdák: Coltrane Legacy

Ingyenes
Advent heteiben minden szerda estére jazzkoncertet kínál a műfaj kedvelőinek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK).

A harmadik jazz szerdán, december 15-én a Coltrane Legacy játszik az SZKKK Fürdő sori központi épületében. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A koncert a Magyar Jazz Szövetség „30 év jazz” sorozata részeként, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől elnyert pályázatnak köszönhetően valósul meg.

A Coltrane Legacy jazzformációt a szakma által Magyarország legjobb bőgősei közé sorolt Orbán György hívta életre: úgy gondolta, hogy az amerikai legenda, John Coltrane örökségét oly módon ápolhatja legméltóbban, ha egy olyan zenekart hoz létre, amely a szaxofonos-zeneszerző zenéje által ihletett saját szerzeményeket és a Coltrane-témák új hangszereléseit egyaránt játssza. Orbán György partnerei fiatal koruk ellenére már mindannyian ismert és elismert zenészek idehaza: szaxofonokon Molnár Sándor, Soso Lakatos Sándor és ifj. Oláh Kálmán, zongorán Oláh Krisztián és dobon Lakatos Pecek András játszik.

REGISZTRÁCIÓ: COLTRANE LEGACY

A rendezvényen csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettségi igazolvány csak személy­azono­sításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt érvényes. A szájat és orrot eltakaró arcmaszk használata 6 éves kor felett kötelező.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3