Programkereső

Csajos est: Díszdobozba csomagolt őrület

A Barátság mozi december 15-i Csajos estjén a karácsonyi stressz kezelésének módszereiről beszél az érdeklődőknek Egey Tímea pszichológus, mediátor.

A résztvevők megtudhatják, hogyan készülhetnek úgy az ünnepekre, hogy családi perpatvar nélkül, valóban békésen, egymásnak örülve tölthessék az év végi napokat. A 18 órakor kezdődő előadás után a Családi karácsony című dán filmet tekinthetik meg az estre belépőt váltó nézők.

A régen látott nagynéni még nem kapott ajándékot, az égősor eltűnt és amúgy sem világít, a tavaly összetört díszek helyett nincsenek újak, a mézeskalács odaégett, a töltött káposztába belenyalt a kutya és még ki sincs takarítva – ki ne ismerné a karácsony előtti „parát”, amikor egyszer csak úgy érezzük, összecsapnak a fejünk fölött a hullámok, őrület lesz a készülődésből, mindenki ideges, kiabál. Hogy az idei karácsony ne „díszdobozba csomagolt őrület”, hanem a belső békénk ünnepe legyen, abban segíthet a Csajos estek következő előadása. December 15-én, szerdán 18 órakor Egey Tímea arról beszél a közönségnek, hogyan készüljünk az ünnepekre stressz, ámokfutás és családi perpatvar nélkül – a szeretet jegyében. „Mély levegő, kifúj, karácsony – meg tudom csinálni és még örülni is képes vagyok” – ez a szakértő alapvetése, amely mellé praktikus tanácsokat kaphatnak az est résztvevői.

Egey Tímea pszichológus, mediátor praxisában olyan emberekkel találkozik, akiknek életük bizonyos szakaszaiban, különböző helyzetekben nehézségeik támadnak, illetve olyan párokkal, házastársakkal foglalkozik, akiknek párkapcsolatukban kommunikációs és konfliktuskezelési problémák adódnak. „Számukra én vagyok ez a külső szemlélő, a biztató és kísérő azon az úton, amelyen azért indulnak el, mert mélyebb önismeretre, harmonikusabban működő párkapcsolatra és tudatosabb életre vágynak” – mondja munkájáról, hivatásáról.

„Életünk során többször is felmerülhet bennünk a vágy, hogy változtassunk az életünkön, hogy jobban megismerjük önmagunkat, hogy önérvényesítőbbek legyünk és kicsit könnyebben vegyük az akadályokat. Én hiszem és vallom, hogy mindenkinek megvannak a megfelelő eszközei és tartalékai, amelyek segítségével leküzdheti az akadályokat és megoldhatja a problémáit. Azonban élethelyzeteink néha megkívánják a külső segítséget. Néha szükségünk van egy külső szemlélőre, egy jól irányzott kérdésre vagy egy kis biztatásra, hogy ezek az eszközök, tartalékok és erőforrások felszínre kerüljenek” – vélekedik az est vendége, előadója.

A beszélgetés után a Családi karácsony című, a vígjáték és a dráma határán mozgó dán filmet nézheti meg az est közönsége. A történetben népes család gyűlik össze Katrine és férje, Mads karácsonyi vacsoraasztala körül. Vendégségbe érkeznek Katrine régóta elvált szülei, nemrég pappá szentelt nővére, Barbara, valamint tudálékos férje és kezelhetetlenül hiperaktív fiuk. Mads szülei mellett csatlakozik a vendégsereghez a rehabilitációról kiengedett másik nővér, Patricia is – együtt a boldog család. És ahogy az sejthető, a nagyon különböző emberek a legrosszabbat hozzák ki egymásból, így rövidesen elszabadulnak az indulatok a meghittnek induló estén. A filmet napjaink egyik legnépszerűbb dán színész-rendezője, Paprika Steen rendezte, és az egyik főszerepet is ő játssza. Az alkotást a dán filmkritikusok hét kategóriában jelölték az év dán filmje díjra, többek között a legjobb film elismerésre, valamint négy színészi díjra.

A december 15-i Csajos estre már kaphatók jegyek a mozi pénztárában és online is.

Belépő: 2750Ft

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló