Programkereső

Családi karácsony

Katrine és férje, Mads karácsonyi vacsorára várják a családot. A különböző emberek a legrosszabbat hozzák ki egymásból, és elszabadulnak az indulatok a meghittnek induló estén.

Dráma, vígjáték

Den tid på året
2018

Szereplők Paprika Steen, Jacob Lohmann, Sofie Grabol
Rendező Paprika Steen
Premier 2019. december 19.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 41 perc

Katrine és férje, Mads karácsonyi vacsorára várják a családot. Vendégségbe érkeznek Katrine régóta elvált szülei, nemrég pappá szentelt nővére, Barbara, valamint tudálékos férje és kezelhetetlenül hiperaktív fiuk. Katrine és Mads két tinédzserkorú gyereke és Mads szülei is asztalhoz ülnek, továbbá az utolsó pillanatban csatlakozik a vendégsereghez a rehabilitációról kiengedett másik nővér, Patricia, hogy végképp hisztérikussá váljon a helyzet. Együtt a boldog család. Ám ahogy az várható, a nagyon különböző emberek a legrosszabbat hozzák ki egymásból, s rövidesen elszabadulnak az indulatok a meghittnek induló estén.

Napjaink egyik legnépszerűbb dán színész-rendezője Paprika Steen (Születésnap, Ádám almái, Csak a szerelem számít, Tapsvihar, Dominó) harmadik játékfilmje a Családi karácsony. A keserédes fekete vígjátékban a főszerepet is eljátssza, olyan remek partnerekkel, mint Jacob Lohmann (Palackposta, A bűnös, Egy gyilkos ügy, Egy veszedelmes viszony), Fanny Bornedal (A 64-es betegnapló, A híd, Csak egy szerelmesfilm), és Sofie Gråbøl (Egy gyilkos ügy, Gengszterek fogadója, Mifune utolsó dala, A ház, amit Jack épített). A dán filmkritikusok hét kategóriában jelölték a Családi karácsonyt az év dán filmje díjra, többek között a legjobb film, elismerésére, valamint négy színészi díjra. A legjobb forgatókönyv Bodil-díját pedig el is nyerte a film.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2021.12.22.szerda18:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló


Dec 02. 20:00

Tina

Nov 27. 19:00

A Gucci-ház

Nov 25. 18:00

Evolúció

Nov 09. 17:30

Az igazság bajnokai

Dec 30. 20:00

Annette

Nov 11. 20:00

Post Mortem

Máj 27. 20:00

Mese a barátságról