Programkereső

„Kezeink által formálva”

Ingyenes
A Fehérvári Kézművesek Egyesülete tagjainak alkotásaiból látható kiállítás szeptember 11-től a Felsővárosi Alkotóházban, a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hónapja keretében.

A tárlaton fazekasmunkákat, szőtteseket, hímzéseket csodálhat meg a látogató, többek között tarisznya a Mezőségből, gömöri csomós hímzéssel díszített zsákocska, keresztszemes szalvéta, rábaközi falvédő, sárközi terítő is látható lesz az Alkotóházban. A kiállítók között szerepel Erdélyiné Horváth Gabriella, Mayer Györgyné, Máhr Ferencné, Molnár Enikő, Németh Katalin, Sáricz Gyuláné, Sóthy Györgyné, Szabóné Rápolti Éva és Szenczi Jánosné.

A népművészeti kiállítás megtekinthető szeptember 11–12-én, szombaton és vasárnap, szeptember 17-től 19-ig, péntektől vasárnapig és szeptember 25–26-án, szombaton és vasárnap 10.00–19.00 óra között a Felsővárosi Alkotóházban (Kertalja u. 8.)

A rendezvénynek része lesz egy kézműves program is szeptember 17-én, pénteken, amelyre gyerekeket várnak a szervezők 10.00 és 14.00 óra között. Az eseményen a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai a körmöcskével fonás, a hímzés alapjaival ismertetik meg a diákokat, de lehet ékszert készíteni tökmagból, papírt hajtogatni és gyöngyöt fűzni, és megpróbálkozhatnak a gyerekek a tök- és gyümölcsvarrással is. Regisztrálni a www.fehervariprogram.hu/oroksegnapok oldalon lehet.

A kézműves délelőtt és a népművészeti kiállítás része a szeptember harmadik hétvégéjén, 18–19-én zajló Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat fehérvári eseményeinek is.
 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Kertalja utca 8.