Programkereső

Középiskolai lét a kor kihívásainak fényében- előadás és műhelymunka

Ingyenes


"A válságokban mindig ott rejtőznek a lehetőségek is, ezek a szükségből erényt kovácsolva fontos változásokat indíthatnak be." (Peter Selg) 

 

Ahhoz, hogy pedagógiánk élő impulzus maradjon, szükséges a forráshoz visszanyúlni és tudatosan megújítani. Ez az elmúlt másfél évben nemcsak lehetőséggé, de szükségszerűséggé vált. A posztmodern világ jelenségei, az oktatás digitalizációja, és végül a COVID-19 korlátozások miatt minden egyes nemcsak Waldorf-intézmény valóban mérhetetlen energiákat volt kénytelen fektetni  a folyamatos újratervezésbe, átgondolásba. Ebben a folyamatban megnőtt a szülők, az iskola és a diákok közötti aktív együttműködés szerepe is.

Hogyan tudjuk ezt az energiát a lehető legpozitívabban kihasználni? Hogyan segíthet ez a kihívás az iskolát?

Az előadáson Mesterházy Máriával, aki a solymári Fészek Waldorf Iskola felső tagozatán magyar-dráma szakos tanár és a Magyar Antropozófiai Társaság képviselőtestületének tagja- elsősorban a gimnáziumi művészeti nevelés szempontjából tekintünk rá a problémákra és a lehetőségekre. A műhelynap további részében erőteljesen építünk a jelenlévők aktív részvételére. Közösségben ugyanis olyan gondolatok születhetnek, amelyeket egyedül nem tudunk gondolni!  

 

Szeretettel várunk minden waldorf pedagógia - illetve a kor kihívásairól való beszélgetés- iránt érdeklődőt!

 

10:30-12:00: Mesterházy Mária: Hogyan tovább, Waldorf-pedagógia? Rátekintés a gimnáziumi tagozatra a kor-kihívások fényében 

12:00-12:30: ebéd szünet

12:30-14:00: Mesterházy Mária: körbeszélgetés - kérdések waldorf pedagógiáról, a kor kihívásairól

 
Az előadás ingyenes, adományokat az iskolát fenntartó Egyesület részére elfogadunk.

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Berényi út 101