Programkereső

Művészkorzó

Ingyenes
Hatodik alkalommal invitálja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a közönséget arra az eseményre, amely a Székesfehérvári Királyi Napokat hivatott felvezetni szombat délutánonként a belvárosban.

Szombaton zárul a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ belvárosi rendezvénysorozata, hiszen jövő héttől már a Székesfehérvári Királyi Napok részese lehet a közönség. Az utolsó Művészkorzót a Vörösmarty Színház színművészei, a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület harcosai és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészei társaságában tölthetjük, és erre a záróeseményre kivételesen hat királyi óriásbáb látogat el.

Hatodik alkalommal invitálja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a közönséget arra az eseményre, amely a Székesfehérvári Királyi Napokat hivatott felvezetni szombat délutánonként a belvárosban. Sok humor, csatazaj és különböző zenei műfajok jellemzik ezt a sorozatot, amely hétről hétre nézők százait csábítja a Városház térre és a Zichy ligetbe.

Az utolsó Művészkorzót a Vörösmarty Színház művészeinek műsora nyitja 17 órakor a Városház téren: Varga Gabi, Kricsár Kamill, Andrássy Máté és Kovács Tamás zenés stand uppal lép a közönség elé. Ugyancsak a város főterére érkezik a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület, hogy a honfoglalás idejébe vigyék vissza a jelenlévőket. Látványos harcművészeti bemutatójukba minden alkalommal bevonják a vállalkozó szellemű ifjú és kevéssé ifjú nézőket – minden bizonnyal így lesz ez most is.

A Zichy ligeti Zenepavilonban hat órától az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészei – Bondor Erika (hegedű), Csapó József (tenor) és Dobszay Péter (zongora) – adnak kamarakoncertet. Műsorukban Bellini: Vaga luna che inargenti, Bellini: Ma rendi pur contento, Massanet: Thais – Meditation és Pennino: Pecché? című művei csendülnek fel

Az utolsó Művészkorzóra kivételesen hat királyi óriásbáb látogat el, hogy a közönséggel fotózkodjanak: a Városház téren a Magyar Szent Család, vagyis Szent István király, felesége, Boldog Gizella királyné és fiúk, Szent Imre herceg óriásbábjai figyelik az eseményeket, a Vörösmarty Színház előtt pedig Szent László király, felesége, Rheinfeldi Adelheid királyné és lányuk, Szent Piroska óriásbábjaival lehet találkozni.

Az augusztus 7-i program:

17.00  Varga Gabi, Kricsár Kamill, Andrássy Máté és Kovács Tamás, a Vörösmarty Színház színművészeinek zenés stand upja (Városház tér)

17.30  A Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület harcművészeti bemutatója (Városház tér, Fő utca)

18.00  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek – Bondor Erika (hegedű), Csapó József (tenor) és Dobszay Péter (zongora) – kamarakoncertje. Műsor: Bellini: Vaga luna che inargenti, Bellini: Ma rendi pur contento, Massanet: Thais – Meditation, Pennino: Pecché?  (Zichy liget, Zenepavilon)

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Városház tér