Programkereső

Körséta a Városházán

Ingyenes
A Múzeumok éjszakáján idén is lesz körséta a Városházán: június 26-án 16.00 és 20.00 órakor Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsárné Németh Mariann idegenvezető kalauzolja az érdeklődőket.

A körsétákra mindkét időpont betelt, több jelentkezőt nem tudnak fogadni a szervezők. A körsétán való részvétel védettségi igazolványhoz kötött, melyet egy fényképes személyazonosító okmánnyal együtt a séta megkezdése előtt, a Városháza bejárata előtt ellenőriznek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai.

A 15. században emelt székesfehérvári Városháza az egyik legjelentősebb barokk épület Magyarországon. Főépülete évszázadok óta otthont ad a város sorsáról döntő gyűléseknek és egyéb kiemelkedő eseményeknek, ezért igen fontos politikai és kulturális jelentőséggel bír Székesfehérvár életében. Emeletén a Szent Korona, a koronázási kard és az országalma hiteles másolatai, valamint Aba-Novák Vilmos és Kontuly Béla szekkói láthatók. A körséta résztvevői a polgármester dolgozószobájában is látogatást tehetnek.

Esemény weboldala

Időpont(ok):

2021.06.26.szombat16:00
2021.06.26.szombat20:00

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Városház tér 1.