Programkereső

Folkjuniális

Ingyenes
Az SZKKK az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskolával (ARAMI) közösen rendez Folkjuniálist a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán és kertjében.

Az eseményen rendezi meg hagyományos évzáró gálaműsorát az ARAMI: az iskola csoportjai – a Guba, a Dödölle, a Derce, a Kókonya, a Keszőce, a Pulutyka és a Junior csoport – két előadást is tartanak 10 és 11.30 órakor, a Galiba zenekar kíséretével. Az előadásokra ingyenes regisztrációs jegyet a www.fehervariprogram.hu/folkjunialis-2021/ honlapon lehet igényelni, korlátozott darabszámban.

  

Részletes program:

A színpadon:

10.00 és 11.30 Az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola csoportjainak bemutatója, fellép a Guba, a Dödölle, a Derce, a Kókonya, a Keszőce, a Pulutyka és a Junior csoport, kísér a Galiba zenekar

20.30 Kertmozi: Made in Italy – angol-olasz vígjáték, a belépés ingyenes

 

A kertben:

9.00–14.00 Népi gyermekjátszó Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével

9.00–14.00 Kézműves foglalkozások Pintérné Palkovics Gabriella vezetésével: ördöglakat és levendulabuzogány készítése, cserépfestés

13.30 A Fejér Megyei Népzenei Műhely gyermekjátszó táncháza Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével, a talpalávalót a Szedtevette zenekar húzza

14.00–20.00 Népi hangszerbemutató és hangszerek kipróbálása Varró Jánossal

14.00–20.00 Kézműves foglalkozások

16.00 és 18.00 Zeneovi Bergerné Szőnyi Annával és Varró Jánossal

Egész nap: Óriás társasjáték • Fajátékok • Büfé

  

Egy juniálishoz természetesen hozzátartoznak a szórakoztató programok is: az intézmény kertjében népi gyermekjátszó lesz Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével, ahová a legkisebbeket várják népi játékokra, közös mondókázásra. A gyerekek számára kézműves foglalkozásokat is szerveznek, ahol délelőtt Pintérné Palkovics Gabriella vezetésével ördöglakatot és levendulabuzogányt lehet készíteni, emellett a cserépfestést is ki lehet próbálni, délután pedig a nemezelés fortélyait lehet elsajátítatni. Az eseményre látogató családok sok fajátékot és óriás társasjátékot is találnak a kertben, 13.30-tól pedig a Fejér Megyei Népzenei Műhely gyermekjátszó táncházában perdülhetnek táncra Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével, a talpalávalót a Szedtevette zenekar húzza. Zene és tánc később is lesz: 14 órától Varró János tart hangszerbemutatót – a hangszereket természetesen ki is lehet próbálni –, 16 és 18 órakor Zeneovi is lesz Bergerné Szőnyi Annával és Varró Jánossal. Aki megszomjazik vagy megéhezik a sok mozgásban, büfét is talál a gasztroudvarban.

A 20 óráig tartó programokat 20.30-tól ingyenes kertmozi követi: a közönség a Made in Italy című angol-olasz vígjátékot láthatja a szezonnyitó kertmoziban.

Az érvényben levő jogszabályok értelmében a művelődési intézményeket kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, 18. életévét be nem töltött személy látogathatja!

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Farkasvermi út 2.