Programkereső

Be new, be green! – Tanácsok a tavaszi megújuláshoz

Ingyenes
A Motívum Kulturális Egyesület Backstage című ingyenes programsorozatának következő rendezvénye az egészséget állítja a középpontba.

A tavasz beköszöntével, amikor a természet felébred téli álmából, mi magunk is megpróbálunk regenerálódni, aktivizálódni. Ehhez nyújt segítséget a Motívum Kulturális Egyesület Backstage című ingyenes programsorozatának következő rendezvénye, amelynek középpontjában az egészség áll. Az eseménynek a Művészetek Háza ad otthont március 7-én, szombaton.

Tavasszal nemcsak a természet éled újjá, hanem mi magunk is új erőre kapunk: a kellemes idő, a napsütés sokakat csábít a szabadba sportolni, túrázni, kertészkedni. A piacokon és a boltok polcain felbukkanó egyre több friss zöldség és gyümölcs is sokunkat motivál arra, hogy változtassunk életmódunkon, több vitamint vigyünk be a szervezetünkbe. A Backstage programsorozat márciusi eseménye az egészséges életmódhoz ad gyakorlati segítséget. A rendezvény előadói mini workshopokat is tartanak, ahol a gyakorlatban is bemutatják az előadásukban elhangzottakat.

Részletes program:

Előadások és workshopok:
10.00 Csete Gábor: Székesfehérvár természetvédelme
11.00 Takács József: Az elsősegélynyújtás alapjai
12.00 Ballagó Enikő: Sportolj ésszel! – Sportsérülések és kezelésük
13.00 Pletser Ádám: Egészség mindenáron?!
14.00 Schultz György és Fekete László: Biokert az erkélyen

Mozogjunk együtt!
15.15
Jóga foglalkozás Müller Judittal

A természetjárás, a tavaszi túrák során érdemes megcsodálni városunk tavaszi élővilágát. Fehérvár legismertebb természetvédelmi területe a Sóstó Természetvédelmi Terület, de emellett számos további helyszín várja a kirándulókat: az Aszalvölgyi árok, a Palotavárosi tavak és a Rácbánya környéke is számos látnivalót kínál. Csete Gábor, Székesfehérvár természetvédelmi referense ennek helyi lehetőségeiről beszél majd; előadásában szó esik a természetben töltött idő fontosságáról és emberre gyakorolt hatásáról is.

A tavaszi élővilágot házhoz is lehet hozni, hiszen akinek nincs kertje, az is teremthet magának mini biokertet az erkélyen, hogy saját nevelésű fűszerekkel, zöldségekkel lássa el konyháját. Fekete László őstermelő és Schultz György, a Jancsárkert  termelői- és biopiac vezetője ennek gyakorlati megvalósításáról beszélnek majd és bemutatót is tartanak.

A leggyakoribb újévi fogadalmak közé tartozik a sportolás elkezdése, a fogyás, az életmódváltás. Év elején rendszeresen megtelnek az edzőtermek – aztán tavaszra általában elfogy a lelkesedés és az energia. Hogy ez ne így legyen, ebben segít Pletser Ádám egészségtan tanár, testépítés és fitnesz szakedző, aki az egészséges életmódról tart előadást és workshopot.

A szabadtéri vagy edzőtermi sportolás, ha nem kellő körültekintéssel végezzük, kisebb-nagyobb sérüléseket is okozhat – ezek megelőzéséről, az észszerű sportolásról beszél majd Ballagó Enikő gyógytornász. Takács József elsősegély tanár, mentőápoló a szakszerű elsősegélynyújtásról oszt meg ismereteket és gyakorlati bemutatót is tart.

A rendezvény Müller Judit jóga foglalkozásával zárul majd, amelynek résztvevői kipróbálhatják ezt a népszerű, a test és lélek számára egyaránt hasznos mozgásformát. Kérjük az érdeklődőket, hogy a szükséges felszerelést (pl. jógaszőnyeg) hozzák magukkal!

Az ingyenes eseménysorozat a TOP-7.1.1.16-H-ESZA-2019-00452 számú „Backstage – komplex művészeti rendezvények Székesfehérváron” projekt keretében valósul meg.

Részletes információ: www.fehervariprogram.hu/be-new-be-green/

  

  

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.