Programkereső

Nem mindenki lesz Puskás

  • 2017.05.03.

De minden grundon focizó gyerek élvezi. És mindenki, aki leprogramozta az első játékát, elmondhatja, hogy tud programozni. Mert mindenki lehet programozó.

Az iskola által már elnyert potenciáldíj, társadalmi hasznosság program, franchise, de magyar kezdeményezés, ezekkel a szavakkal találkozom először, mikor belépek a Logiscool ajtaján. Aki ebben a tanévben kezdett, az reggelente ujjongva ébred, ha aznap van programozó suli.

Kedves robot, ha náthás vagy és ki kell fújnod az orrodat, menj el a zsepiért, és fújd ki. Nos, ezt programozással egy harmadikos általános iskolás is meg tudja írni. Igen, és már jöhetnek hét éves kortól, a kikötés csak az, hogy jól tudjanak olvasni, mert az iskola élményt akar adni, nem szenvedést.

Belestem az egyik órára, ott felsős fiúdiákok vigyorogtak a tiszta, egyforma gépeknél, és mellettük guggolt az oktató, aki teljes meglepetésre, nem kocka programozó, hanem nagyon is életvidám, egyetemista korú, gyerekekkel jól bánó fiatal.

Ha lekéstél erről a tanévről, ne aggódj, nyári táboroztatnak is, ahol csoportos és tesókedvezmény is van, szeptembertől pedig új tanév, új ismeretek várnak.

Kedvet kaptam leprogramozni a szivárványpónit, de persze felnőttek nem járnak az oktatásra. Szamosfalvi Bence, a fehérvári iskolavezető büszkén meséli, hogy cserébe viszont 150 fő az iskola jelenlegi létszáma. Egy órán viszont a létszám limitálva van, maximum 12 gyerek ül be egyszerre, és igen vannak lányok is, nekik is van csajos program.

Szóval, ha nem is mindenki lesz programozó, de gép előtt értelmesen tölti el a délutáni, vagy szombat délelőtti másfél óráját. Hajrá náthás szivárványpónik!

Írta: Hegedűs Ágota

Képek és videók