Programkereső

Segítség! Még mindig home-ovi van!

  • 2020.04.24.

Napjaink legfőbb jellemzője a home office és a home school, ezt mindenki tudja. Akinek nincs ovis korú gyermeke nem is hinné, milyen nehéz most azoknak a szülőknek, akiknek még kicsiny gyermekük van telis-tele energiával. Egy ovis mellé sokszor két szülő sem elég…

Mivel most nincs se ovónéni, se dajka, vagy nagyi, akihez segítségért fordulhatsz, az internet marad nagyjából az egyetlen, ami egy kicsit lekötheti a picúrt, amíg te összehozol valamit munka gyanánt. Ha nem szeretnéd, hogy a csemetéd egész nap mesét nézzen, olvasd tovább cikkünket, mert most olyan online foglalkozásokat mutatunk be, amik segíthetnek lefoglalni a gyerkőcöt, amíg próbálsz túlélni.

Tíztől mese

Huzella Júlia színésznő készített egy Facebook oldalt, ahol minden nap reggel 10 órától élő videóban olvas mesét gyerekeknek. Folytatásos és egyszeri történetekkel is készül és igyekszik a kisebbekre is gondolni. Használjátok ki ezt a kis időt, és szusszanjatok egyet, míg a gyerekek a mesét hallgatják!

Karantanya

Egy igazi kis online ovi. Ebben a csoportban mindent megkapsz, amit a gyermeked az oviban is felszívhatna. Célja, hogy a gyerekeknek kreatív szórakoztatásához ötleteket gyűjtsenek, valamint online programokat szervezzenek. A hét minden napján, nagyjából óránként csinálnak valami hasznosat.

Online óvoda

Az oldal kezelőjének célja, hogy hozzá hasonló, kisgyermekükkel otthon maradt édesanyáknak segítsen napi egy ötlettel, amit kisgyermekekkel otthon is meg lehet valósítani. Olyan ötletekkel, amelyekhez nem szükséges sok eszköz és alapanyag. Kreatív alkotások, mesék, versek, játékok gyűjteménye, amit érdemes követned, ha a te képzeleted már nem szárnyal tovább.

Ovis balett

Ágoston Bettina, tánc-és óvodapedagógus évek óta több óvodában is tart balett és néptánc foglalkozásokat. A kialakult helyzet miatt a 16. kerületi Brumi Óvodával együttműködve heti háromszor tart ingyenes online balett foglalkozást. Ezzel is próbálja segíteni a gyermekek fejlődését az otthontartózkodás alatt. A balett foglalkozások online élő bejelentkezéssel történnek a Brumi Óvoda táncterméből. Aki szeretne csatlakozni, lépjen be a csoportba, minden fontos tudnivalót ott osztanak meg a résztvevőkkel.

Gyógytorna

Ha inkább csak egy kis tornára lenne szükségetek, akkor viszont csapjátok fel a youtubeot és tornázzatok a plüssökkel:

Fotók forrása: pixabay.com