Programkereső

Nagy sikerű konferencia az esélyteremtés tükrében

  • 2019.11.21.

DR. MOLNÁR KRISZTIÁN, A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ÁLTAL VEZETETT FEJÉR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A „FEJÉR MEGYEI FELZÁRKÓZÁS-POLITIKAI EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ EFOP-1.6.3-17-2017-00005. AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT KERETÉBEN MEGRENDEZTE A „ FEJÉR MEGYE AZ ESÉLYEK TÜKRÉBEN” CÍMŰ KONFERENCIÁT.
 
A nagy sikerű konferencia tematikája a projekt célcsoportjai köré épült, úgy, mint a mélyszegénységben élők, romák, gyermekek, nők, idősek és fogyatékkal élők.
Az egész napos programon kivétel nélkül képviseltették magukat azok az intézmények, amik érintettek az esélyegyenlőséggel kapcsolatban. Önkormányzati vezetők, képviselők, oktatással, foglalkoztatási politikával, esélyegyenlőséggel foglalkozók és érintett szervezetek delegáltjai vettek részt és adtak elő az eseményen.
A konferencián számos előadó között felszólalt Dr Bényi Krisztina helyettes államtitkár asszony is, aki a Magyar Falu Programot mutatta be, valamint Szabó-Fazekas Ildikó kormányfőtanácsos asszony, aki „A felzárkózás-politika aktuális kérdései”című előadását tartotta meg.
További előadásokkal és programokkal gazdagították még a konferenciát, melyek érintették a foglalkoztatási kérdéseket, esélyegyenlőségi programokat, nyertes pályázatokat, és azok megvalósulását. A további témakörök a projekt intézkedéseit érintették, mely intézkedések segítik majd elő a megyében élő hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkóztatását.
A rendezvényt színesítette a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekeinek előadásai, Sárkeresztúrról érkező Huszti Band zenei produkciója, továbbá Ezerjó Német Dalkör, az Ezerjó Nyugdíjas Egyesület dalkörének fellépése, és Karitász Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézmény gondozottjainak művészeti produkciója.
 
A konferencia napján a Megyeháza földszinti aulájában lehetőség volt a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, a Karitász Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézmény gondozottjainak, valamint a Sárkeresztúri Hangyák termékeinek megvásárlására is.