Programkereső

Ingyom-Bingyom, amit a fülünkben hordunk

  • 2015.12.04.

 Egyszer volt, hol nem volt egy fiatal, hosszú hajú lány, aki már gyerekkorától nagyon szeretett kreatívkodni. Ügyes is volt, lelkes is volt, aztán felnövekedve gondolt egy merészet és alapított... Nem, nem egy országot, de majdnem. Az Ingyom-Bingyom világ ugyanis olyan mókás, egyedi és kreatív dolgokból áll,  amelyeket biztosan felismerünk másokon. Tóth Eszter bájos és mosolyogtató kreálmányai és ékszerei tutira nem jönnek majd szembe!
- Kiskoromban a gyöngyszövést kedveltem nagyon és a keresztszemes hímzést. A húgom egész osztályának készítettem névvel ellátott szövött gyöngykarkötőt, azt hiszem, kicsit talán fanatikus voltam...
   Hogy mit használ Eszter az ékszerekhez? Szinte mindent. Bicikliláncszemeket, söröskupakokat, fémpalack nyitófüleit, kávékapszulát, süthető gyurmát, maradék textilt... Nála ugyanis nincs szemétbe való alapanyag. Addig nézegeti, forgatja, gusztálja, addig ötletel, míg meg nem elevenedik az addig csak félrerakosgatott fém-, vagy műanyagdarab. Mániákusan gyűjt, képes felszedni az utcán járva egy anyacsavart, egy érdekes gombot... Halomba állnak nála a színes kávékapszulák és ismerősei is tudják, ezeket tilos kidobni, Eszternek kell adni, ő majd átlényegíti, például szuper fülbevalóvá.
- Mostanában a karácsony miatt ismét felfedeztem a decoupage technikát, szuper mécsesek készíthetők kiürült uborkás üvegekből és tortapapírból! - mondja Eszter lelkesen. - Amúgy engem borzasztó könnyű meglepni, a DIY dolgokat pedig kimondottan szeretem, hát hogyne szeretném! Én is gyakran adok ilyesmit a szeretteimnek.
   Tóth Eszter néhány hete vett egy nagy levegőt és az eddig csak a webtérben létező kis webshopjai után nyitott egy igazit is, Fehérváron, a Basa utcában. Picike helyiség, de számos lehetőség: kapni ékszeralapanyagokat éppúgy, mint házi készítésű Ingyom-Bingyom készítményeket. Macis kitűzőt posztókabátra, kupakgyűrűket, akrillal színesre festett bicikliláncszem-fülbevalókat. Akár minden nap más színben pompázhatunk, sőt, az a pompázás a saját kezünk munkája is lehet, avat be a részletekbe Eszter.
- A boltocska közepén van egy nagy fehér asztal székekkel, így aki ékszert szeretne készíteni - akár ajándékba, akár saját részre -, bármikor bejöhet hozzám nyitvatartási időben, s készíthet valami szépet, csak a felhasznált anyagokat kell kifizetni. S ha kell, segítek is természetesen!