Programkereső

Ez az összefogás és segítőkészség éve lesz

  • 2018.01.09.

Ilyenkor év elején sokan lelkesen próbálják találgatni, mi is vár rájuk az esztendő még hátralévő napjain. Sikeresek lesznek? Szerencsések? Netán szerelmesek? Beáll-e az áhított fordulat a magánéletben, vagy a pénzügyekben? Van, aki kártyát vet, más ólmot önt, vagy meditál – én pedig felkerestem egy ismert fehérvári sorselemzőt, hogy megkérdezzem, mi vár ránk 2018-ban, a Kutya évében itt, Magyarország egyik nagyvárosában, Székesfehérváron?

A magazinok és ezo-weboldalak tele vannak a Kutya évében megszívlelendő tanácsokkal. Van, aki hisz ezekben, más teljesen eltérő szempontok szerint éli az életét – a műfaji és hitbeli sokszínűség manapság már nem kérdéses és elfogadott. A kínai holdnaptár ugyan nem január 1-hez igazodik, Ázsiában majd csak a hónap végén köszönt be az új esztendő, de az emberek egy része már Magyarországon is azt fürkészi, mit is hoz neki a Kutya éve? Nyilván, minden kínai horoszkópi jegy képviselőinek mást, de az amúgy Kutya éveiben születetteknek például ezt:

Ez a te éved, az első naptól a legutolsóig. Minden adott a sikerhez, a látványos eredményekhez, ennél jobb időkre feleslegesen vársz. Ugyanakkor fontos tudnod, hogy elsősorban a magad ura kell legyél, a leglátványosabb sikereket egyedül éred el. Mindenféle szempontból remek kilátásokkal kecsegtetnek az égiek, hát vágj bele az ismeretlenbe, randizz bátran, írj alá szerződéseket, utazz messzire. Mindegy, mit teszel, elérsz oda, ahová tartasz. Sok különféle hatás forgatja fel átlagos mindennapjaidat, ám a holdév végére maradéktalanul elégedett leszel az elért eredményekkel.
Pénzügyek terén merj kockáztatni, akár hitel segítségével is, de építsd a saját vállalkozásodat, vagy valakivel közöset.
Szerelmi téren sokan mozgolódnak körülötted, s bár nehezen fogsz dönteni, a legjobb mellett teszed le a voksodat.
Munka fronton jobb pozícióra van kilátás, emelkedő bevételek mellett. (Life.hu)

Hát, mindez kicsit általánosan hangzik, nem? Kérdezzünk meg inkább egy szakmája szerint sorselemzéssel foglalkozó helyi szakértőt!

- A 2018-as év a számjegyek összegét tekintve 2-es esztendő, s mint ilyen, a Hold hatása alatt áll, asztrológiailag pedig a Vénusz éve lesz – magyarázza Adorján Gyöngyi, fehérvári médium-sorselemző. A Vénuszhoz tartozik minden nőies dolog, fogalmakat tekintve pedig a segítőkészség, a hűség, a mellérendelés, az elfogadás.  Idén például a mások támogatására, megsegítésére alapuló szolgáltatások, a szolgálatot teljesítő vállalkozások számíthatnak felemelkedésre, sikerekre. Ugyanakkor sokan érzik majd szükségét, hogy valamilyen spirituális tevékenységbe, szolgálatba, tanításba kezdjenek. Bármi legyen is az, fontos, hogy inkább az együttműködésen, a közös teremtésen alapuljon, ne az egyéni érdekek kiszolgálására.

Székesfehérvár továbbra is alapvetően jó hely lesz, amelyet elkerülnek a nagyobb természeti katasztrófák (amelyekből az idén a médiumi előrejelzés szerint világszerte bizony elég sok lesz…), a világpolitikai csatározások. Bár negatív természeti-időjárási jelenségekből hazánknak is kijut a késő tavasztól, Fehérvár ezekből csak keveset érez meg majd, mondja Adorján Gyöngyi. És talán éppen ezek anomáliák ébresztik majd fel az embereket, hogy az összefogásban és együttműködésben rejlő erő mindennél fontosabb.

- Akinek van hite és engedi magát a megérzéseitől vezetni, azoknak 2018-ban be fog indulni az élete. Bár lesznek nehéz pillanatok, de idén mindenkinek az lesz a feladata, hogy ezekből felálljon és kiálljon magáért. Fehérváron és az egész megyében is fellendülés várható, sok minden fog szerencsésen felépülni és megvalósulni. Bár még idén is sokan elhagyják az országot, a kint élők sokaságában pedig éppen az fogalmazódik meg, hogy a hazai bérek növekedésével már nincsenek is olyan nagy különbségek „ott” és „itt” között, így az emberek fontolgatni kezdik a visszatelepülést is.   Összességében pedig azt hangsúlyoznám, hogy itt, a városban is azokat a dolgokat és kezdeményezéseket koronázza majd siker, amelyekbe együtt kezdenek bele az emberek.

(Írta: Kocsis Noémi)