Programkereső

Nyitott Tornatermek programsorozat

 

DÍJMENTES SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEK

 

NAPONKÉNTI BONTÁSBAN   

 

Több mint tíz éve, 2004 óta biztosít széleskörű és ingyenes sportolási lehetőséget a mozogni vágyóknak Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nyitott Tornatermek program keretében.

Az országosan is egyedülálló program tíz évvel ezelőtt indult el Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával. A nagyszabású és országosan is egyedülálló, valamint példaértékű kezdeményezés Székesfehérvár Egészségfejlesztési Tervének is szerves részét képezi.

A program összeállítói minden korosztályra odafigyeltek, így az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki találhat a maga számára hasznos és tartalmas elfoglaltságot. Az érdeklődőket igazán sokszínű és változatos mozgásformákkal várjak: az egészségjavító tornák és a csapatjátékok mellett a speciális problémákkal (cukorbetegség, szívbetegség, magas vérnyomás) küzdők is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb programot.

Az egészségjavító és egészségmegőrző tornák közül rendkívül népszerűek a minden városrészben igénybe vehető nyugdíjas gyógytornák és női zenés kondi tornák, amelyeket a lakosság igényeihez igazodva könnyen megközelíthető helyszíneken és délutáni-esti időpontokban szerveznek. Ugyancsak kivételesen sokan látogatják az ovis tornát, a családi sport-kategóriába tartozó asztaliteniszt és a tollaslabdát, a csapatsportok közé sorolt röplabdát és a teremfocit, illetve az egyéb lehetőségek között szereplő floorballt és a tekét.

A foglalkozásokon sportöltözetben, a helyszínen felvett tiszta talpú sportcipőben, vagy tornacipőben, saját sporteszközzel – polifoam matraccal, asztalitenisz és tollaslabda ütővel – vehetnek részt a sportolni vágyók. Előzetes bejelentkezésre nincs szükség, az érdeklődők érkezési sorrendben foglalhatják el a tornatermeket a megadott helyszíneken és időpontokban. Fontos tájékoztatás, hogy mindenki saját felelősségére vehet részt az órákon! A foglalkozások előtt a háziorvossal történő egyeztetés ajánlott!

DÍJMENTES SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEK


NAPONKÉNTI BONTÁSBAN