Programkereső

Csajos est: Utazás a komfortzónán kívülre

A komfortzónán belüli és kívüli létezés adja a Barátság mozi október 16-i Csajos estjének témáját, a meghívott előadó Németh Szilárd.

A 18 órakor kezdődő beszélgetés után a 25 km/h – Féktelen száguldás című német kalandos vígjátékot vetíti a város mozija.

Az emberek többsége szeret komfortzónán belül létezni, sokan akár egész életüket így élik le. De miért is létezik a komfortzóna? Hogyan jött létre ez a kényelmes, kiszámítható közeg, amelyhez annyira ragaszkodunk? Mit csináljunk vele, ha egyszer felismertük, hogy ez inkább gátolja személyes fejlődésünket, mint elősegíti? Ilyen és hasonló kérdéseket jár körbe az est előadója, Németh Szilárd, aki távol-keleti utazásai során a témában szerzett tapasztalatait is megosztja az est közönségével.

„Hosszú évekig én magam is szerettem a komfortzónán belül tevékenykedni, kényelmes volt a kiszámíthatóság és a kontroll. Az elmúlt öt év során ez teljesen megváltozott, ma már kifejezetten kényelmes a komfortzónán kívüli létem is. Szeretem a közelebbi ismerőseimet is néha kizökkenteni saját maguk által kreált zónájukból, illetve párommal három gyermekünket is ebbe az irányba terelgetjük: megfigyeléseink alapján náluk a rugalmasságra való képesség rendkívül könnyen kialakítható. Ha utazással fűszerezzük, még izgalmasabb kalandban lehet részünk, miközben egy minden helyzetben könnyedén boldoguló gyermeket adunk a jövőnek” – mondja Németh Szilárd, aki arról is beszél majd, hogy milyen apró trükköket, fortélyokat lehet bevetni annak érdekében, hogy gyermekünk nálunk rugalmasabban kezelje a saját komfortzónáját.

A beszélgetés után a 25 km/h – Féktelen száguldás című német kalandos vígjátékot nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Markus Goller rendezésében, Lars Eidinger, Bjarne Madel és Sandra Hüller főszereplésével. A történet főhőse egy testvérpár, akik közel harminc év szünet után találkoznak újra édesapjuk temetésén. A találkozás felszínre hozza a régi sérelmeket és a testvéreknek a békés megemlékezés helyett sikerül hatalmas nagy balhét rendezni. Miután ökölharcban sikerül valamelyest enyhíteni a köztük lévő ellentétet, a két férfi úgy dönt, megvalósítják gyerekkori álmukat, és átszelik az országot két apró kis mopeden. Nem is sejtik, hogy ez lesz életük legnagyobb kalandja.

Rendező: -
Főszereplők: Németh Szilárd
Időtartam: 3 óra
Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Bemutató: 2019.10.16.

Esemény weboldala

Időpont(ok):

2019.10.16.szerda18:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Ápr 27. 15:30

Robotálmok

Ápr 19. 20:00

Ki hitte volna?

Ápr 25. 19:50

Back to Black

Ápr 09. 17:30

Tökéletes napok

Ápr 06. 20:00

Smoke Sauna Sisterhood

Ápr 01. 18:00

Egy élet

Ápr 23. 19:45

Származás