Programkereső

Magony Henriett online tárlata

Ingyenes
Magony Henriett Festőművész online tárlata.

Életrajz és ars poetica:

Sopronban, a Nyugat – Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán szereztem óvodapedagógus diplomát.
A soproni évek alatt Gáspárdy Tibor és Kovács-Gombos Gábor művésztanárok voltak a mestereim.
Néhány éve óvodásoknak vizuális-térbeli tehetség kibontakoztató műhelyt vezetek, és próbálom velük megszerettetni az alkotás örömét és szabadságát. Magam sem hittem volna, mennyire tud szárnyalni a gyermeki fantázia, és ha megfelelően inspirálom és terelgetem őket, milyen fantasztikus munkák kerülnek ki a kezeik közül. Az elmúlt évek alatt sok kiállításon és versenyen szerepeltünk sikerrel, ez nagyon sok erőt adott ahhoz, hogy még több energiával és lelkesedéssel dolgozzak velük.

Időközben magam is rajzolni, festeni kezdtem. 2019. év elején érkezett el az az idő, amikor úgy éreztem, hogy szükségem van mások visszajelzésére és a megerősítésre, hogy festenem, alkotnom kell.
Az óvodapedagógusi munka és az alkotás számomra egyaránt fontos, kiegészítik egymást, kiegyensúlyozottá tesznek. Minél többet alkotok, annál inkább érzem, mennyi megtanulandó dolog van még számomra. Vallom, hogy életünk során egyfolytában tanulunk, az alkotómunka során pedig nagyon fontos a szorgalom és az alázat, a kitartás és az igényesség.
Saját magamra is igaznak érzem Émile Zola szavait, mely szerint „A művész semmit nem ér tehetség nélkül, de a tehetség semmit nem ér munka nélkül.”

Az online esemény itt tekinthető meg.

 

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár

Programajánló


Feb 29 – Dec 23.

Mentett értékek 2.0

Szep 08 – Szep 30.

Mesék és mondák

Szep 25. 18:00

Négyek

Szep 02 – Szep 30.

A könyvtár összeköt

Aug 25 – Szep 26.

Kiállítás

Okt 17 – Okt 18.

Vagyok 2020