Programkereső

Nyugdíjasok Karácsonya

Ingyenes
A Nyugdíjasok Karácsonya Székesfehérvár önkormányzatának hagyományos rendezvénye, amelynek keretében szórakoztató karácsonyi programmal ajándékozza meg a város szépkorú polgárait.

A Nyugdíjasok Karácsonya Székesfehérvár önkormányzatának hagyományos rendezvénye, amelynek keretében szórakoztató karácsonyi programmal ajándékozza meg a város szépkorú polgárait, a nyugdíjasklubokat és egyesületeket, hogy így fejezze ki köszönetét egész éves munkájukért, támogatásukért és együttműködésükért. Idén az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Poór Péter műsorát élvezhetik az időskorúak december 13-án, pénteken 15 órától az Alba Regia Sportcsarnokban.

A magyar zenei paletta egyik legsokoldalúbb művésze a Magyar Televízió 1967-es táncdalfesztiválján tűnt fel az Utánam a vízözön című dallal, és lett egyik napról a másikra népszerű énekes. Ezt a sikert komoly tanulás előzte meg: zongora- és hegedűtanulmányok után a híres operaénekesnő, Németh Anna növendékeként klasszikus éneket tanult, majd felvételt nyert a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójába, ahol Balassa P. Tamás irányítása alatt képezte tovább magát. A fesztiválsiker után a magyarországi fellépéseken kívül végigturnézta Európa sok országát. Rangos nemzetközi fesztiválokra kapott meghívást, és mindenütt vagy az első díjat, vagy a közönségdíjat nyerte meg. Ontotta a slágereket, számos sikeres lemeze jelent meg, melyek közül a Fekete vonat című dal aranylemez lett; egyébként ez mindmáig az egyik legnagyobb számban eladott magyar hanglemez.

Már népszerű énekesként végezte el a Színművészeti Főiskola operett-musical szakát Vámos László osztályában; három évig a Szegedi Nemzeti Színház, majd újabb három évig a Miskolci Nemzeti Színház társulatának volt tagja. Színházi pályafutása során több főszerepet játszott nagy sikerrel operákban, operettekben és musicalekben. 1981 óta újból a táncdalénekléssel foglalkozik, itthon és külföldön is vállal fellépéseket. Népszerűsége az évtizedek során nem csökkent, 1996-ban Ismét szent karácsony éjjel című albuma aranylemez lett. 1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet a magyar kultúra külföldön való terjesztéséért, 2019-ben pedig a Máté Péter-díjat vehette át.

Az eseményen a J.A.M Showband húzza a talpalávalót – a szervezők ugyanis nem csak a nézőtérre, hanem a táncparkettre is invitálják a közönséget! A zenekar tagjainak sokéves színpadon töltött tapasztalatára építve az igazi bulihangulat garantált lesz. A zenekar 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a zenés-táncos mulatságra vágyó közönség zenei igényeit magas szinten kiszolgálja. Repertoárjukat az 50′-es évektől napjainkig közkedvelt slágerek alkotják.

Karácsonyhoz közeledve a Székesfehérvári Balett Színház természetesen a Diótörőből hoz egy részletet a Nyugdíjas Karácsonyra. A családi balettet Csajkovszkij muzsikájával, de a balett klasszikus verziójától eltérő módon állította színpadra Egerházi Attila, az intézmény igazgatója. A Diótörő a fehérvári társulat legnagyobb sikere volt az előző évadban, és az idei előadásokra is gyorsan fogynak a jegyek.

A Nyugdíjas Karácsonyon való részvétel ingyenes, a programra minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Gáz utca 19.