Programkereső

EMMA Műhely - Szülés, Trauma, Gyógyulás

Ingyenes
Az EMMA Műhely olyan védett, ítélkezéstől mentes tér, ahol meghallgatjuk egymást, ahol elismerjük egymás valóságát és érzéseit, ahol önmagunk lehetünk az örömeinkkel és bánatainkkal együtt.

Ahol támogatást találunk, információt és elfogadást. Olyan biztonságos tér, ahol nem csak szakemberként, hanem sorstársként vagyunk Veletek, olyan tér, ahol gyógyulni és fejlődni lehet. Olyan tér, ahol felelősséget vállalunk magunkért, egymásért és mindazokért a lányokért és nőkért, akik utánunk jönnek.

Próbáld ki, milyen érzés egy ilyen közösség részese lenni!

Akikkel találkozhattok:
- Csörgőné Polgár Andrea, perinatális szaktanácsadó
- Fazakas Pálma, az EMMA Vonal szakmai vezetője, mentálhigiénés szakember
- Schmidt Erika, a “Szülési jogok és esélyegyenlőség” projekt vezetője

“Minden nő megérdemli, minden nőnek joga van ahhoz, hogy a szülése alatt a testét érintő kérdésekben dönthessen, függetlenül attól, hogy hol hozza világra a gyermekét és a szülés alatt milyen orvosi beavatkozásokat igényel. Minden nő elvárja, hogy udvariasan bánjanak vele, hogy a döntési helyzetét megőrizhesse és hogy az orvosi beavatkozásokra vonatkozó tájékozott döntéshez való jogát – akár beleegyezését adja, akár visszautasítja azokat – tiszteletben tartsák. Amikor pedig ezek az elvárások nem teljesülnek, amikor a nőt bántalmazzák és erőszakot követnek el rajta, joga van ahhoz, hogy az élményeit úgy fogalmazza meg, ahogyan ő azt megfelelőnek látja.” (Zimmermann, 2012)

***
Az EMMA Műhely az “Új Nap, Új Remények” közösségi adománygyűjtés jóvoltából valósul meg. Köszönjük követeinkenek a sok munkát és elköteleződést.

A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Budai út 64-66.