Programkereső

Körtevirágok - A Prospero Színkör előadása

Etűdök klasszikus japán és mai magyar haikukra: össze lehet-e egyeztetni az egyik legklasszikusabb japán versforma tisztaságát és személytelenségét a színpad és a színészi jelenlét személyességével?

Szinte már évszázados közhely, hogy az életünk felgyorsult - folyamatos külső és belső zajban, nyüzsgésben élünk. A bennünket elöntő információáradatban egyre inkább szem elől veszítjük a lényeget. Úrrá tudunk-e lenni a saját türelmetlenségünkön, le tudunk-e fékezni, el tudunk-e csendesedni, hogy egy virágot igazán szemügyre vegyünk?
Ez az előadás egy kísérlet: össze lehet-e egyeztetni az egyik legklasszikusabb japán versforma tisztaságát és személytelenségét a színpad és a színészi jelenlét személyességével? Ideális esetben a költő, a színész semmivé válik: a haiku végül az olvasóban, a nézőben születik meg. Ha átadjuk magunkat a képeknek, hangoknak, mozdulatoknak, a szavak zenéjének: nemcsak a külvilágról, a természetről, hanem talán magunkról is megtudunk valami újat. És arról, hogy ez nem is olyan nagy különbség.

Szereplők:
Alföldi Áron, Bognár Beatrix, Czeller Péter, Dorth Borbála, Varjas Benjámin

Rendezte:
Micskó Zoltán

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.

Programajánló


Jún 06. 09:30

Születés Hete

Szep 10. 19:00

Liebeslieder

Jún 29 – Júl 03.

Sikerativ Tábor

Jún 22 – Jún 26.

Alkotó Napközis Tábor

Dec 02. 18:00

A győzedelmes Judit

Máj 29. 17:30

Szabadtéri Zumba Móka