Programkereső

Béke téri Pokróc Piknik

Ingyenes
Pokróc Piknik lesz a Béke téren. Közös palacsintázás, gyerekjátékok teszik színessé a vasárnap délutánt. Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket.

A rendezvény 15 órakor a Pitypang zenekar élő gyerekkoncertjével rajtol el. Őket a színpadot jelentő pokrócokon, 16 órától a Figurina Bábszínház Grim/m/aszok című bábos, tárgyjátékos előadása követi, nemcsak gyerekeknek.

Ebben a műsorban közönséges használati tárgyak adnak elő négy Grimm-mesét (Hófehérke és a hét törpe, A nyúl meg a sün, Csipkerózsika, Piroska és a farkas), bizonyítván, hogy a fantázia segítségével minden életre kelhet. Játsszák: Fers Klára és a szövegadaptáció szerzője, Siklósi Gábor.

16.45 órakor a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület harcosai adnak szablyaszikráztató és pajzsvágó kora középkori harci bemutatót. 17.15 órától Tibiton énekel örökzöld slágereket.

A rendezvény elkötelezett a környezetvédelem iránt. A sátrakban a Gaja Környezetvédő Egyesület környezetvédelmi tanácsadást ad, ökológia lábnyomszámítást végez, valamint napelem-bemutatót tart.

Izgalmas lesz Csóri Manyi varrónő ökostandja is, ahol újrahasznosított anyagokból készíthetnek saját ökotatyót a vállalkozó kedvű résztvevők. Manyi segítségével! A foglalkozásvezető kérése, hogy aki teheti, hozzon magával kimustrált függönyanyagot, lepedőt, batiszt és sifon asztalterítőt, s mindenképpen cipőfűzőt. Mindből bevásárló szütyő készül!

Mindeközben Sevella Zsuzsanna és a Gonda Emma gyerekek számára megálmodott készségfejlesztő MintaKINCStár elnevezésű kézműves programja, illetve a Borostyánkő hagyományőrzőinek fejedelmi udvartartása várja a Pokróc Piknik vendégeit.

Ha kedvük van, hozzanak magukkal saját pokrócot és finomságokkal teli piknikkosarat is! A sörpadokon és a szőnyegeken a szervezők is biztosítanak ülőhelyeket.

A rendezvény ingyenes.

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Béke tér