Programkereső

Nap-éj egyenlőségi rituálé a Palotavárosi tavaknál

Ingyenes
Nap-éj egyenlőségi rituálét mutat be a székesfehérvári Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület a Palotavárosi tavaknál található Királyok parkjában.

A Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület rendezvényeiken rendre a 10-11. századot idézi meg, Géza fejedelem és István király dicső uralkodásának korszakát.

A nap-éj egyenlőségi szertartásjáték során kulturális antropológiai, néprajzi és történelmi ismeretekre támaszkodva törekednek a minél hitelesebb rekonstrukcióra.

A szertartás során elődeink hálát adtak a gazdag termésért, a jó legelőkért, a hízott állatokért, valamint enyhe telet kértek az égiektől.

A rituáléban való szemlélődő részvétel mellett a látogatók végigizgulhatják a Borostyánkő vitézeinek 18.30 órakor kezdődő harci bemutatóját, beléphetnek jurtájukba, megtekinthetik fegyvereiket. A szertartás 19 órakor veszi kezdetét.

Ennek végeztével – a sötétség beálltával – 20 órától Laurent Diána és Vas Fruzsina tűztánc előadását nézhetik meg az érdeklődők.

A TOP 6.9.2-16-SF1-2018-00001 azonosítószámú, „Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron” című projekt részeként megvalósuló rendezvény szervezője A Szabadművelődés Háza és a HírBeleBumm Szociális Szövetkezet.

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Palotavárosi tavak