Programkereső

Ugye boldog vagy?

Adott egy kalandozó lány, aki nem találja a helyét a világban – jön-megy a nagyvárosban, váltogatja a jógastúdiókat, művészeti galériákat és idegenek ágyait.

A lány átmenetileg otthon nélkül marad, próbál kapcsolatot találni a körülötte felbukkanó emberekkel. A film tizenöt színpompás képi világú, szürreális epizódon át követi a műszőrmébe bújt, egykedvűen cigarettázó lányt: egyszarvú lovaglás, bébi aerobik, pszichoterápia, társadalomkritika és sok minden más – posztmodern komédia rózsaszínben és kékben.

Susanne Heinrich rendező, író, énekesnő első játékfilmje óriási sikert aratott, számos fesztiválon részesült elismerésben. A Max Ophüls Prise nemzetközi zsűri díj mellett Saarbrückenben az ökumenikus zsűri is méltatta. A Berlinale Kritikusok Hetén, a Rotterdami és a Göteborgi Nemzetközi Filmfesztivál programjában egyaránt helyet kapott. A címszereplő kiemelkedő alakítása mellett Agnesh Pakozdi berlini magyar operatőr munkája teszi még maradandóbbá a filmet.

Rendező: Susanne Heinrich
Főszereplők: Marie Rathscheck, Nicolai Borger, Malte Bündgen, Dax Constantine, Monika Freinberger, Julian Fricker, Yann Grouhel
Időtartam: 1 óra 20 perc
Korhatár: 16 - Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Bemutató: 2019.08.15.

Facebook oldal

Időpont(ok):

2019.08.23.péntek20:00
2019.08.27.kedd20:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.