Programkereső

Gereben Zita-koncert / Múzeumok Éjszakája

A fiatal generáció egyik kiemelkedő énekesnőjét, Gereben Zitát korábban az Emil.RuleZ vokalistájaként, majd a Gringo Sztár együttesből ismerhette meg a nagyközönség.

Zita zenei pályája ennél azonban sokkal szerteágazóbb, hiszen saját zenekarával már megannyi sikeres fesztiválon és klubkoncerten bizonyította, hogy bársonyos hangjával bátran nyúl a legkülönfélébb zenei stílusokhoz. Saját zenekarával három sikeres nagylemezen vannak túl: az első, „színtiszta” jazzlemezüket követően (Ready for the sun), megjelent második „Our Places” című album populárisabb hangvétele még tovább növelte a zenekar rajongótáborát. A harmadik „Az én fesztiválom” lemezen pedig magyar nyelvű dalokkal lepte meg a hallgatóságot. Az eklektikus műsorban a dalok az R'n'B, a blues, a pop, és természetesen a jazz stílusjegyeit is hordozzák. A műfajokat tekintve az énekesnő álláspontja világos: „Azt hiszem, a jövőben is megmaradok ingázónak a jazz és a pop között, nem gondolom, hogy döntenem kellene. A zenére egységében tekintek: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e.”

Saját zenekara a hazai jazzélet elismert és tehetséges muzsikusaiból áll (Bécsy Bence – gitár, Horváth „Tojás” Gábor – zongora, Bata István – basszusgitár, Gálfi Attila – dob). Mindezek mellet számos hazai formációval dolgozott együtt (Modern Art Orchestra, Transform Quintet, Random Trip, Nagy János Trio stb.) és még kirándulásokat tett a mozifilmek világába is, olyan betétdalokkal és kisebb szerepekkel, mint a Boldog Születésnapot, Magyar Vándor, Majdnem Szűz.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Deák Gyűjtemény Oskola utca 10.